hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yasmin Levy: "Türkiye benim ikinci vatanım!"

    Yasmin Levy: Türkiye benim ikinci vatanım
    expand

    Yasmin Levy, Pera Event organizasyonunda gerçekleştirilen Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri çerçevesinde, Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde sevenleri ile buluştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ladino müziğinin sıra dışı yorumcusu Yasmin Levy, Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında Açıkhava'da, İspanyol flamenkosunu, Arjantin tangosunu ve Portekiz fadosunu yansıtan müziğini hayranlarına büyüleyici bir şekilde sergiledi.

    Muhteşem performansının yanı sıra sade ve şık beyaz kostümü ile de seyircilerin beğenisini kazandı.

    Performansına "Sevda" şarkısı ile başlayan Levy, "Cada Dia" şarkısından sonra Türkçe ve İngilizce hoşgeldiniz konuşmasını yaptı.

    "Bana gitme dediler ama buradayım"

    Açılış konuşmasında, seyircilerini selamlayan ve ülkemizde olmaktan memnuniyetini dile getiren Yasmin Levy sözlerine şöyle devam etti:

    "Ben bir politikacı değilim ama şunu söylemek benim için çok önemli, Gazze ve İsrail ve yaşanan durumlardan dolayı bir sürü eşim dostum, Türkiye'ye gitme dedi. Ama bu gönül bunları dinlemiyor, burada olduğum için çok mutluyum ve kalpten söylüyorum, Türkiye benim ikinci vatanım."

    Alkışlar eşliğinde konserine devam eden Levy, "Naci en Alamo", "Hsta Simpre Amor", "La Alegria", "Me Voy", "Una Noche Mas" ve "Firuze" parçalarından sonra bir sürpriz yaptı ve sahneye Zülfü Livaneli'yi davet etti.

    "Yurtta Barış Dünyada Barış İnsanlarıyız"

    "Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor" ve "San Ton Metanasti (Kardeşim Duymaz)" parçalarını birlikte seslendiren Levy ve Livaneli, Livaneli'nin biz "Yurtta Barış, Dünyada Barış"ın insanlarırıyız diyerek sahneden ayrılırması ardından dakikalarca alkışlandı.

    Yasmin Levy, ara vermeden devam ettiği konserini, "Adio Kerida", "La Cumparsita", "Libertad", "Olvidate de Mi" şarkıları ile devam etti.

    Yasmin Levy: Türkiye benim ikinci vatanım

    Türk sazlar eşliğinde seslendirdiği şarkılar, insanı bir anda yakalayan keskin çıkışları, şarkıları ile yaşadığı tutkulu anları ile  canlı performansına bambaşka bir ruh kattı.

    Yasmin Levy, büyüleyici sesi ve şarkı sözü yazarlığı farklı müzikal kültürlerin birbiriyle bütünleşmesini sağlayarak Açıkhava'da unutulmaz bir gece yaşattı.

    Atilla Özdemiroğlu, Sertab Erener, Doğukan Manço, Tuğba Yurt ve cemiyet hayatının ünlü isimleri Levy'i dinlemeye gelenler arasındaydı.

    30 fotoğrafla haftanın özeti (25 - 29 Ağustos)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow