hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 ölümsüz şair Mart ayında da sahnede!

    3 ölümsüz şair Mart ayında da sahnede
    expand

    Tiyatro Kumpanyası'nın üç ölümsüz şairin yaşamını anlattığı, oldukça ses getiren üç farklı oyunu, Mart ayında da İstanbul'da seyirciyle buluşuyor!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ben Orhan Veli

    Orhan Veli Kanık'ın kısıtlı yaşamına sığdırdığı unutulmaz şiirlere, dünya görüşüne, yazılarına, öykülerine, aşklarına, dostluklarına ve çile dolu hayatına bir ağıt niteliğinde olan "Ben Orhan Veli" 22 Mart Pazar günü saat 18.30'da Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

    Orhan Veli'nin hiç bilinmeyen yanlarını ortaya çıkaran "Ben Orhan Veli", şairin fikirlerinin bugünü nasıl kucakladığını gözler önüne seriyor. Oyun, Orhan Veli'nin ne kadar ileri görüşlü biri olduğunu anlatırken, geçen zamanın ülkemiz değerlerinden, kültüründen ve insanından neler çaldığını da gösterecek.

    3 ölümsüz şair Mart ayında da sahnede

    Kemal Kocatürk ve Ozan Sevin'in rol alacağı oyun, Ayça Kocatürk'ün birbirinden güzel besteleriyle Orhan Veli şiirlerini bir şölene çevirecek. Dekor ve kostümün Sırrı Topraktepe'ye ait olduğu oyunda ışık ise Aslı Atasoy'a ait.

    Can

    Türk edebiyatının bir diğer usta şairi Can Yücel, Tiyatro Kumpanyası'nın ses getiren tek kişilik oyunu "Can" ile 10 Mart Salı günü saat 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde, 15 Mart Pazar günü saat 18.30'da Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde ve 28 Mart Cumartesi günü saat 20.30'da Kozzy Gazanfer Özcan Sahnesi'nde tiyatro ve şiir sevenlerle buluşacak.

    Kemal Kocatürk'ün yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendiği oyun, Türkiye'nin en önemli şairlerinden Can Yücel'i, kendi dizeleri ve hayat öyküsüyle yeniden ölümsüzleştirirken, aynı zamanda Türkiye'nin son 40 yılda yaşadığı sosyo-politik değişimlere de ışık tutuyor.

    2011 yılında ilk kez sahneye konan, Türk tiyatrosunun önemli ustası Genco Erkal tarafından Can Yücel şiirlerinden uyarlanarak hazırlanan "Can" oyunu, seyircileri sanat dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

    Türk resminin desen virtüözlerinden biri olan Mehmet Güleryüz'ün video-desenleri ve Ayça Kocatürk'ün müzikleri eşliğinde sahneye aktarılan oyun, yalın bir sahne düzenine ve özgün bir anlatıma sahip. Oyunun çevre düzeni Sırrı Topraktepe tarafından yapılırken, ışık tasarımını Aslı Atasoy yürütüyor.

    Hasretinden Prangalar Eskittim

    Tiyatro Kumpanyası'nın, Ahmet Arif'in yaşamına ışık tutan "Hasretinden Prangalar Eskittim" oyunu, 14 Mart Cumartesi günü saat 20.30'da Afife Jale Sahnesi'nde izleyicilerle buluşacak.

    Sevdaları, sürgünleri ve aşklarıyla okuyucularının kalbine işleyen Ahmed Arif, Sarper Özsan'ın müziği, Kemal Kocatürk'ün yorumu ve şiirlerinin yaratılış serüvenleriyle izleyicilerin karşısında yeniden hayat buluyor.

    3 ölümsüz şair Mart ayında da sahnede

    "Hasretinden Prangalar Eskittim", Türk edebiyatında toplumcu gerçekçi şiir anlayışıyla halk şiirinin ortak sentezini temsil eden Ahmed Arif'in kendi şiirleri üzerinden, sevdalarını, sürgünlerini ve aşklarını anlatıyor.

    Ezilen kitlelerin yanında yer alması ve Anadolu topraklarına olan bağlılığıyla ön plana çıkan şairin bugüne yansıyan toplumcu gerçekçi şiir anlayışı, tek bir şiir kitabı yayınlanmasına rağmen en çok okunan şairlerden biri olan Ahmed Arif'in bilinmeyen dünyasıyla birlikte şiir ve tiyatro severler ile paylaşılıyor.

    Biletler Biletix'ten veya oyunun gösterimde olduğu tiyatro gişelerinden temin edilebiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow