hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali başladı

    f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali başladı
    expand

    Bu yıl 14. kez düzenlenen !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 22 Şubat'a kadar İstanbul'da, 26 Şubat-1 Mart tarihlerinde ise Ankara ve İzmir'de gerçekleştiriliyor. İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde düzenlenen festivalin programında 115 film var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılın en çok konuşulan filmlerini göstermeyi hedefleyen festival, 22 Şubat'a kadar İstanbul'da, 26 Şubat-1 Mart tarihlerinde ise Ankara ve İzmir'de gerçekleştiriliyor.

    Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, Brezilya'dan Endonezya'ya, Hindistan'dan Kenya'ya 42 ülkeden 115 filmden oluşan bir programa sahip.

    Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali; İstanbul'da Beyoğlu Cinemaximum Fitaş, Cinemaximum Kanyon, Cinemaximum Budak; Ankara Cinemaximum Armada ve İzmir'de ise Cinemaximum Konak Pier sinemalarında düzenleniyor. !f İstanbul kapsamında bir dizi parti de düzenleniyor.

    Tim Burton'ın "Büyük Gözler" filmiyle açılan 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin en dikkat çeken bölümlerinden biri "Digiturk Galaları."

    Berlinale'nin "Onur" ödülü Wim Wenders'in oldu

    Bölüm, Toronto'dan Venedik'e, Cannes'dan Sundance'e, dünyanın önemli festivallerinde büyük ilgi görmüş, yılın en çok beklenen filmlerini Türkiye'de ilk kez seyirciyle buluşturuyor. !f İstanbul ayrıca, ödül sezonunun öne çıkan yapımlarının da Türkiye galalarına ev sahipliği yapıyor.

    Kara filmden komediye uzanan zengin bir program

    Avustralya'nın en önde gelen yönetmenlerinden Tony Ayres'in hikâyesi ve anlatımıyla yılın en beklenmedik, en tekinsiz filmlerinden birine dönüşen kara filmi "Cut Snake/Kesik Yılan"; 2005'te "Forty Shades of Blue" ile Sundance'ten büyük ödülü, 2012'de ise "Keep the Lights On/Işık Açık Kalsın" ile Berlin'den Teddy Ödülü'nü kapan Ira Sachs'ın John Lithgow ve Alfred Molina'nın performanslarıyla çok konuşulan bağımsızı "Love is Strange/Aşk Başkadır", David Zellner'ın Coen Kardeşler'in kült filmi "Fargo"nun sonundaki gömülü çantayı bulmak için kendini yollara vuran bir kadını anlattığı "Kumiko, the Treasure Hunter/Kumiko, Hazine Avcısı", matematik dehası otistik bir çocuğun hayatına odaklanan "X+Y/X+Y", Niki Caro'nun "Whale Rider"ından beri yapılmış en etkileyici Yeni Zelanda filmi sayılan "Dark Horse/Kayıp Şampiyon", kült yönetmen Kevin Smith'in korku ve komedi kıvamı bolca yerinde, Justin Long, Michael Parks, Johnny Depp ve Haley Joel Osment'lı garip filmi "Tusk/Mors Dişi", yaptıkları çılgın eylemleriyle bugün bile tartışılan Yes Men grubunun son beş yılına tanıklık eden "The Yes Men Are Revolting/Yes Men İsyanda" ve iddialı bir kadroyu bir araya getiren "The Forbidden Room/Yasaklı Oda", "Digiturk Galaları"nda izlebilecek yapıtlar arasında yer alıyor. Bu bölümde ayrıca; yılın merakla beklenen filmlerinden "Birdman", "The Tale of the Princess of Kaguya", "Look of Silence", "The Last Five Years", "Dear White People" ve "Rosewater" da var.

    !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin uluslararası yarışmalı bölümü Keş!f, sekizinci yılında yılın ilham veren yönetmenini aramaya devam ediyor.

    Yeni yönetmenlerin filmleri yarışacak

    İlk ya da ikinci filmini yönetmiş yönetmenlerin filmlerinin yarıştığı "Keş!f" bölümünde, ABD, Avustralya, Brezilya, Estonya, Fransa, Hollanda, Irak, İsrail, Yunanistan, Türkiye ve Ukrayna'dan toplam 9 film, 15 bin dolar para ödüllü Keş!f Ödülü için jüri karşısına çıkıyor.

    !f İstanbul'un geçen yıl başlattığı ve dünyadan aktivist filmlerin yarıştığı "Aşk ...Başka Bi' Dünya"- da ABD, Danimarka, Fransa, Hindistan, İrlanda, Kanada, Kolombiya, Norveç, Polonya, Rusya, Suriye ve Ukrayna'dan toplam 8 film jüri önüne çıkıyor. Bölümde 12 ülkeden 8 film yarışıyor.

    14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin biletleri Biletix kanallarından alınabiliyor.

    Oscar'ın en güçlü adayı

    Amores perros", "21 Grams", "Babel" ve "Biutiful" filmlerinin yönetmeni Alejandro González Inarritu'nun merakla beklenen yeni filmi "Birdman" (fotoğrafta), 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin en dikkat çeken yapıtlarından biri.

    Michael Keaton, Emma Stone, Zach Galifianakis, Edward Norton, Naomi Watts gibi ünlü oyuncuları buluşturan film; bir zamanlar ikonik bir süper kahramanı canlandırmış, ama artık gözden düşmüş bir aktörün Raymond Carver'ın hikâyesinden uyarlanan bir Broadway oyunuyla eski günlerine dönme çabasını anlatıyor.

    Heyecanla beklenen yerli film

    Festival programını heyecan uyandıran filmlerinden biri de dünya galasını !f İstanbul'da yapacak olan yerli film "Çekmeceler." İlk filmleri "Zenne"yle büyük ilgi gören M. Caner Alper ve Mehmet Binay'ın yeni filmleri "Çekmeceler", otuzlarının başındaki genç bir kadının doğumgününde kanlar içinde hastaneye kaldırılmasının ardında yatan korkunç gerçekleri konu alıyor.

    Senaryosu gerçek olay ve kişilerden esinlenilerek yazılan filmde; günümüz sinema ve tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Ece Dizdar, Tilbe Saran, Taner Birsel, Nilüfer Açıkalın başrolde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow