hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Büyük Budapeşte Oteli" İstanbul Film Festivali'nde

    Büyük Budapeşte Oteli İstanbul Film Festivalinde
    expand

    Wes Anderson'ın son yapıtı "Büyük Budapeşte Oteli", (The Grand Budapest Hotel) Türkiye prömiyerini, 33. İstanbul Film Festivali kapsamında Akbank Galaları'nda yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, yarın başlayacak 64. Berlin Film Festivali'nin açılış filmi olan "Büyük Budapeşte Oteli"'nde, 1920'lerde Avrupa'da büyük bir otelde yıllardır görev yapan, adı efsaneleşmiş Gustave H. ile yakın arkadaşı lobi görevlisi Zero Moustafa'nın maceraları anlatılıyor.

    Çekimlerinin çoğu Almanya'da gerçekleştirilen kara komedi türündeki yapım, daha önce de Anderson ile çalışmış çok sayıda oyuncuyu bünyesinde barındırıyor.

    Filmde otel görevlisi Gustave H'yi canlandıran Ralph Fiennes'ın yanı sıra F. Murray Abraham, Edward Norton, Mathieu Amalric, Saoirse Ronan, Adrien Brody, Willem Dafoe, Léa Seydoux, Jeff Goldblum, Jason Schwartzman, Jude Law, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Tom Wilkinson, Bill Murray ve Owen Wilson gibi isimler yer alıyor.

    Wes Anderson'ın, Hugo Guinness'le birlikte yazdığı öyküden beyaz perdeye uyarladığı film, Altın Ayı için yarışacağı Berlin Film Festivali'nden sonra, 5-20 Nisan'da gerçekleştirilecek 33. İstanbul Film Festivali'nde Türkiye prömiyerini yapacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow