hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hollywood efsanesi Lauren Bacall hayatını kaybetti

    Hollywood efsanesi Lauren Bacall hayatını kaybetti
    expand

    Hollywood yıldızı Lauren Bacall 89 yaşında Amerika’da yaşamını yitirdi. Üzüntülü olay ile ilgili açıklama oyuncunun aile sözcüsü tarafından Hollywood Reporter’e yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gerçek adı Betty Joan Persky olan aktris, 16 Eylül 1924 yılında New York’ta dünyaya geldi. 19 yaşında manken olarak başarılı kariyerine başladı. Daha sonra gelecekteki eşi Humphrey Bogart ile beraber “Sahip olmak veya olmamak” adlı filmde oynamak için davet aldı.

    Hollywood’un en güzel kadınlarından biri ünvanına sahip olan Lauren Bacall, Marilyn Monroe ile beraber oynadığı “Nasıl milyoner ile evlenilir?” filmi ile seyirciler tarafından iyi biliniyor. Onun diğer ünlü çalışmaları arasında “Aynada iki yüz”, “Derin uyku”, “Doğu Ekspresi’nde cinayet” filmlerinde aldığı roller geliyor.

    Fotoğraflarla Lauren Bacall

    Aktris 2009 yılında Amerikan Sinema Akademisi’nden sinemacılıktaki özel başarılarından dolayı Oscar ödülüne layık görüldü. Lauren Bacall’ın aldığı ödüller arasında ayrıca iki Altın Küre ödülü yer alıyor.

    İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres'in kuzeni olan Lauren Bacall, Humphrey Bogart'la evlenmiş, Frank Sinatra'yla da aşk yaşamıştı.

    Mutlaka izlenmesi gereken 10 Lauren Bacall filmi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow