hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu lastik elektrik üretiyor

    Bu lastik elektrik üretiyor
    expand

    Alternatif yakıt arayışlarının büyük önem kazandığı günümüzde sadece otomobil üreticilerinin yanı sıra farklı kuruluşlar da bu çalışmalara destek veriyor. Son olarak tanıtılan iki yeni konsept lastiği de bunun göstergesi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni teknolojiler üzerinde tüm markaların çalışmaları büyük bir hızla sürerken, önemli bir adım lastik üreticilerinden geldi. Goodyear, geleceğin mobilite ihtiyaçlarına odaklanan iki konsept lastiğini sergiledi.

    Dünya tanıtımı Cenevre’de gerçekleştirilen konsept lastiklerinden ilki, termoelektrik ve piezoelektrik materyallerinin aksiyona geçmesiyle elektrik üretiyor. Termoelektrik ve Piezoelektrik materyallerinin, lastiğin içindeki ısı ve lastik yuvarlanırken yaptığı esneme sayesinde oluşan enerjiyi dönüştürerek elektrik üreten konsept lastik “BH03″ koduyla yer alıyor. Lastiğin geliştirilmesinde kullanılan bu materyaller, lastiğin elektrik üretme yeteneğinin yanısıra, yuvarlanma direncini de optimize ediyor.

    Trafic yeni yüzüyle Türkiye'de

    Goodyear’ın Lüksemburg’daki İnovasyon Merkezi tarafından geliştirilen ikinci konsept lastiği, yol koşullarına göre şişerek veya inerek sürücüler için geliştirilmiş performans ve çok yönlülük sunuyor. Lastiğin bir kavise girmeden önce şeklini “hazırlamasına” izin veren ve geleceğin otonom araçlarında kullanılabilecek teknolojiyle üretilen bu lastik, Goodyear’ın yenilikçi bakış açısıyla geleceğe nasıl yön verdiğinin bir örneği olarak öne çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lastikte, havayı ana hava odasından üç ayrı hava odacığına hareket ettiren bir iç pompa bulunuyor. Birden fazla hava odasının bulunması, bir odanın patlaması durumunda bile sürücüye yolculuğuna devam etmesi imkanını verecek şekilde, daha fazla hareket kabiliyeti sağlıyor.

    Fenerbahçe'nin yeni transferi resmen açıklandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow