Masada, tezgahta tehlike: Midye

İstanbul sahillerindeki iskele, mendirek, liman hatta tersanelerden toplanan midyeler yüksek oranda ağır metal barındırma riski taşıyor. Deniz denetimlerini sürdüren ekiplerin suçüstü yakaladığı kaçak avcıların sağlık açısından ciddi risk oluşturabilecek midyelerin yetiştiği yerleri seçtikleri görüldü.
İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin kaçak midye avcılarını yakalamaya yönelik denetimlerinde İstanbul sahillerinde çeşitli yöntemlerle toplanan midyelerin yüksek oranda ağır metal taşıma riski barındırdığı görüldü. Haydarpaşa Gümrük Limanı, Pendik Marina hatta Tuzla Tersanesi'nin içinde midye çıkaran kaçak avcılar yakalandı.
Hem kaçak, hem sağlıksız
Kara-Kıllı Midye olarak adlandırılan midyeler restoranlarda işlenerek, ağırlıklı olarak da sokak satıcılarının tezgahlarında tüketicinin önüne geliyor. Ticari değeri nedeniyle avcılığı yapılan bu midyelerin toplanması aslında neredeyse il genelinde yasak. Tek bir noktada, Eşek adası çevresinde ruhsatlı avcılığına izin verilen bu midyeler boğaz dahil İstanbul sahillerinin her noktasında toplanıyor. Ancak avcıların seçtikleri liman ve iskelelerde yetişen midyeler ağır metal taşıma riski nedeniyle insan sağlığı açısından da ciddi bir tehdit
Çok sayıda kaçak avcı yakalandı, midyeler denize döküldü
Kaçak midye avcılarının peşine düşen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri denizdeki midye tekneleriyle köşe kapmaca oynuyor. Ya kaçan ya da yakalanmamak için teknedeki midyeleri denize atan kaçak avcılara bin 55'er lira ceza kesiliyor, topladıkları midyeler de denize dökülüyor.
İzmit Köprüsü'nde halatın kopması nedeniyle Japon mühendis intihar etti
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Doğanın şifalı otu ‘kırçan'ın sezonu başladı! İltihap söktürücü, kan temizleyici, toksin atıcı...
Kahve içince vücutta neler oluyor? Demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu? Kahve yerine çay çözüm mü?
Sahteleri tehlike saçıyor! Güneş kremi alırken bu detaylara dikkat
'Horlama çiftleri ayırabilir'
Astım hastaları, polenlerin sık olduğu sabah saatlerinde dışarı çıkmamalı