hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmit Köprüsü'nde halatın kopması nedeniyle Japon mühendis intihar etti

    İzmit Köprüsünde halatın kopması nedeniyle Japon mühendis intihar etti
    expand

    İzmit Körfez geçişi asma köprüsünde Cumartesi günü "Catwalk" olarak bilinen halatın kopmasından kendisini sorumlu tutan Japon mühendis 51 yaşındaki Kishi Ryoichi bilek ve boğazını keserek intihar etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cesedi Yalova'nın Altınova İlçesi'ndeki mezarlık girişinde bulunan mühendisin intiharı ile ilgili not bıraktığı belirtildi. 

    Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Japon mühendisin cesedinin bu sabah okula giden öğrenciler tarafından mezarlık girişinde bulunduğunu söyledi. 

    İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde kaza

    "Sorumluluk benim" dedi, intihar etti

    İhbar üzerine sevk edilen sağlık ve güvenlik ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, Kishi Ryoichi'nin maket bıçağıyla bileklerini kesmeye çalıştığı, ardından boğazını keserek intihar ettiği belirlendi. 

    Yapılan araştırmada, Japon mühendisin yanında not bulundu. Mühendisin intiharından önce yazdığı notta halatın kopmasından kendisini sorumlu tutarak yaşamına son verdiği belirtildi. Mühendis Kishi Ryoichi'nin cesedi, Yalova Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Buradan Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Japon mühendisin cenazesine otopsi yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyadaki sayılı uzmanlardan biri

    Japon Kishi Ryoichi'nin asma köprüler konusunda dünyanın sayılı uzmanlarından biri olduğu bildirildi. DHA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, Japon mühendis, yürüttüğü projenin, meydana gelen kopma olayından dolayı aksayacak olmasından büyük üzüntü duydu. Halatın kopması nedeniyle firmanın taahhüt ettiği bu yılın Aralık ayındaki teslimin yapılamayacağı, Japon mühendisin görev yaptığı firmanın da tazminat ödeme durumuyla karşı karşıya kalması nedeniyle Kishi Ryoichi'nin bunalıma girdiği öne sürüldü.

    Kısa notu Japonca yazdı

    Mühendis Kishi Ryoichi, kaldığı şirket misafirhanesinde, "İnsanlar büyük emek harcadı. Kopmanın sorumluluğu bana ait" notunu Japonca olarak yazdıktan sonra mezarlığa gitti. Yolda yürürken bileklerini kesen Kishi Ryoichi, mezarlıkta boğazını keserek yaşamına son verdi. Kishi Ryoichi'nin binlerce yıllık bir Japon geleneği olan söz verilen görevin yerine getirilmemesi sonucu 'Harakiri' yolunu seçtiği bildirildi.

    Saldırıdan şüphelenildi

    Sabah okula giden öğrenciler tarafından cesedi bulunan Kishi Ryoichi ölümü, Yalova'daki yetkilileri alarma geçirdi. Bunun bir saldırı olmasından şüphelenen güvenlik birimlerini, mezarlığa doğru gelen kan izleri de endişelendirdi. Ancak, daha sonra misafirhanede bulunan not ve maket bıçağındaki parmak izleri intiharı doğruladı. Halen Japon mühendisin yazdığı el yazısı not daha önceki yazılarıyla karşılaştırılldı. Elde edilen tüm bulguların, Japon mühendisin intihar ettiği sonucunu doğruladığı öne sürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmit Köprüsünde halatın kopması nedeniyle Japon mühendis intihar etti

    İşte Körfez geçiş köprüsü...

    TSK'dan ''Eşme Ruhu'' tepkisi

    Demirtaş: "Başbakan'ın tavrını merak ediyoruz"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow