hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TSK'dan ''Eşme Ruhu'' tepkisi

    TSKdan Eşme Ruhu tepkisi
    expand

    Süleyman Şah Karakolu ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden açıklama geldi. Açıklamada, TSK'nın PYD/PKK ile işbirliği yaptığı iddialarının asılsız olduğu söylendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Silahlı Kuvvetleri'nden, ''Eşme Ruhu'' açıklaması geldi. Açıklamada, ''Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun Suriye toprakları içinde yer değiştirmesiyle ilgili TSK'nın PYD/PKK ile işbirliği yaptığı iddiaları gerçek dışıdır. TSK bu yakıştırmayı yapan kişileri, yayın organlarını yüce Türk milleti önünde kınıyoruz'' dendi. 

    Açıklama metni

    ''Bazı basın yayın organlarında; hiçbir zaman muhatabımız olmayan ve olmayacak olan terörist başının “EŞME RUHU" açıklamasına atfen, Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun SURİYE toprakları içinde yer değiştirmesi ile ilgili olarak “TSK ile PYD/PKK'nın işbirliği yaptığı" yolundaki yayın ve haberler tamamen gerçek dışı olup; 31 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Anayasal düzenini değiştirmeyi hedefleyen bir terör örgütü ile silahlı mücadele eden ve bu uğurda binlerce şehit ve gazi vermiş olan şerefli, haysiyetli ve onurlu Millî Ordu Türk Silahlı Kuvvetlerine bu yakıştırmayı yapan kişileri ve yayın organlarını Yüce Türk Milleti önünde şiddetle kınıyoruz.Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisine yasalarla verilmiş görevleri ve Hükümetlerimizin talimat ve direktifleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yüce Türk Milleti'ne yönelik her türlü terör örgütü ile mücadele etme azim ve kararlılığını sürdürmektedir. Açıklamalarımızda defaatle vurguladığımız üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri, iç siyasi çekişmelerin bir aktörü olmayacak, Demokratik, Laik, Sosyal, Hukuk Devleti'nin gereklerini yerine getirmeye devam edecektir." denildi 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu: "Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasını SUK Başkanına bildirdik"

    Karayılan: "Türkiye operasyon öncesi IŞİD'le de temas kurdu"

    YPG: "Şah Fırat Operasyonuna aktif katıldık" 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow