hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karayılan: "Türkiye operasyon öncesi IŞİD'le de temas kurdu"

    Karayılan: Türkiye operasyon öncesi IŞİDle de temas kurdu
    expand

    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi’ne düzenlediği Şah Fırat operasyonuyla ilgili PKK’nın üst yöneticilerinden Murat Karayılan da bir açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat Karayılan'ın açıklamaları Fırat Haber Ajansı'nda yer aldı. Operasyonun PYD ve YPG’nin bilgisi ve onayı ile gerçekleştiğini söyleyen Karayılan "Tamamen tartışılmış, konuşulmuş ve karşılıklı çıkarlar temelinde ortak bir plan doğrultusunda uygulanmış bir harekat söz konusudur” dedi.

    Türkiye ’nin operasyon öncesi IŞİD ile de temasa geçtiğini ve birlikler Süleyman Şah Karakolu’na ilerlerken IŞİD güçlerinin geri çekilerek askerlere herhangi bir müdahalede bulunmadığını öne süren Karayılan, “Mevcut taraflarla diplomatik ilişkiler sayesinde zaten görüşülmüş, haberdar edilmiştir. Açık ki Musul’da DAİŞ tarafından alıkonulan konsolosluk mensuplarının kurtarılmasına benzer bir yöntemle buradaki askerler getirilmişlerdir. Burada herhangi bir askeri başarı veya zafer yoktur; çünkü herhangi bir çatışma ile yapılmış bir kurtarma operasyonu yoktur. Dolayısıyla başarıdan veya başarısızlıktan bahsetmenin yeri de yoktur. Burada daha çok ilişkinin ve diplomasinin iyi kullanılmasından bahsetmek mümkündür” şeklinde konuştu.

    YPG: "Şah Fırat Operasyonuna aktif katıldık"

    Demirtaş'tan "Şah Fırat" yorumu

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow