hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhammet Eren Türkiye'ye getiriliyor

    Muhammet Eren Türkiyeye getiriliyor
    expand

    25 aylık Muhammet Eren bebek için mucize gerçek olmadı. Doğumundan bu yana yaşadığı kalp sorununa çözüm bulmak amacıyla yaklaşık 7 ay önce Almanya'ya götürülen Muhammet Eren Dönmez geçirdiği beyin kanaması sonrası bitkisel hayata girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammet Eren Sağlık Bakanlığı'nın göndereceği özel bir ambulans uçakla Türkiye'ye nakledilecek ve burada beyin ölümünün gerçekleşmesi beklenecek.

    Almanya'da Giessen Üniversitesi Çocuk Kliniğinde aylardır kalp nakli bekleyen 25 aylık Muhammet Eren Dönmez için umutlar tükendi.

    Almanya'da organ nakli listesine alınmaması büyük tartışmalar yaratan Muhammet Eren'in tüm organlarını ailesi bağışladı.

    Gülben Ergen'in programında toplanan 400.000 Euro ile Almanya'ya nakil için gelen Muhammet Eren geçirdiği ilk beyin kanamasının ardından Alman doktorlar tarafından organ nakil listesine alınmamıştı.

    Almanya'da organ nakil listesine girebilmek için katı kurallar var. İlk olarak hastanın nakledilecek organla uzun süre yaşaması şartı geliyor. Doktorlar Muhammet Eren'in kalp nakli yapılsa bile uzun süre yaşamayacağını gerekçe göstererek onu bekleme listesine almaya karşı çıkmışlardı. Aile konuyu mahkemeye taşıdı. Ancak 24 Ekimde Alman hakimler de Muhammet Eren'in geçirdiği beyin kanaması nedeniyle listeye alınmaması yönünde karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak Muhammet Eren listeye alınmış olsa bile ona uygun kalp bulunması çok kolay değildi. Zira donörün çocuk olması ve kan grubunun uyması gerekiyordu.

    Almanya'da organ nakli konusunda en yetkili isimlerden olan Dr. Onur Küçük CNNTürk'e yaptığı açıklamada, Almanya'da organ bağışı konusunda beklenen rakamların çok gerisinde olunduğunu açıklamış ve çocuk donör sayısının yok denecek kadar az olduğuna dikkat çekmişti.

    Kalp nakli bekleyen küçük Muhammet'e kötü haber

    Dönmez ailesinin hem hukuk hem de tıbbi alanda verdiği mücadele Eren'in haftasonu geçirdiği beyin kanmasıyla sona erdi. Muhammet Eren'in facebookta yaklaşık 105.000 takipcisi bulunuyor. Onların umutlu bekleyişi de ailesinin yaptığı son açıklamayla yerini hüzne bıraktı.

    Muhammet Eren için binlerce kişi elini uzattı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow