hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Profil resminiz hakkınızda neler anlatıyor?

    Profil resminiz hakkınızda neler anlatıyor
    expand

    Toronto York Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde kullanılan profil resimlerinin kişiliğiniz hakkında birçok ipucu verdiği belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toronto York Üniversitesi’nde sosyal psikoloji araştırmacısı olan Katrina Fong tarafından yapılan araştırmada, insanların gözleri açık olan, yüz şekli oval olan, gülümseyen ve kahverengi saçlı olan profillere karşı daha fazla ilgi duyup arkadaş olmayı tercih ettikleri belirlendi.

    Ayrıca insanların hırka ya da kazak giymiş olan profilleri kendilerine daha yakın buldukları anlaşıldı.
    Bu arada, insanların yüzünde nötr ya da olumsuz ifade olan, siyah ya da kısa saçlı, şapka ya da güneş gözlüğü takan profil resimlerine karşı daha önyargılı oldukları belirlendi.

    Fong, bu gibi şeylerin içedönüklük ve nevrotiklik olarak algılanıp antipatik bulunduğu ve sonucun doğruluğu hakkında fazla şüphe olmadığını kaydetti.

    Daha önce yapılan araştırmalarda da profil resminin sosyal profilinizle ilgili en önemli unsur olduğu belirlenmişti.

    Çöpçatanlık sitesi OkCupid, profile resimlerin kişilerin popülaritesinde oynadığı rolün yüzde 90’ın üzerinde olduğunu ileri sürdü.

    Yine Oregon state tarafından geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırmada, insanların “çok seksi” profil resimli genç kadınları daha az ciddiye aldıkları belirlenmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow