hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Basketbolda transfer kazanı

    Basketbolda transfer kazanı
    expand

    Türkiye'deki erkek ve kadın basketbol takımlarının transfer harekatı sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tofaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Tayfun Erülkü ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

    Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Tofaş, 2014-2015 sezonu öncesi ilk transferini, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Tayfun Erülkü'yü (20) kadrosuna katarak yaptı.

    Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, Tofaşlı yöneticilerin İstanbul'daki Ümit Milli Takım kampında anlaşmaya vardığı Erülkü, 3 yıllık sözleşmeyi imzaladı. Bursa temsilcisi böylece bu dönem ilk transferini gerçekleştirdi.

    Anadolu Efes'in altyapısında yetişen ve pilot takımı Pertevniyal'de 2010-2013 yıllarında forma giyen Erülkü, geçen sezon Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde 27 maça çıktı.

    Boyu 1,92 metre olan Erülkü, şutör oyuncu niteliğiyle forvet mevkisinde oynuyor.

    Royal Halı Gaziantep, Stevic'in sözleşmesini uzattı

    Beko Basketbol Ligi takımlarından Royal Halı Gaziantep, Oliver Stevic ile sözleşme yeniledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kulübün genel menajeri Boray Dai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezonda güçlü bir kadro oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

    Bu kapsamda Stevic'in sözleşmesini bir yıl uzattıklarını vurgulayan Dai, oyuncunun geçen sezon 7,5 ribaund ortalamasıyla oynadığını kaydetti.

    Mersin Basketbol Kulübü'nde transfer

    Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Lig takımlarından Mersin Basketbol Kulübü, İlayda Tokmak ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

    Genel menajer Suat Özdal, geçen sezon Edirne Basketbol'da sezonu başarılı geçiren İlayda ile uzun süren görüşme sonrası anlaşma sağladıklarını belirtti. 

    Tokmak'ın transferinin Mersin Basketbol'a hayırlı olmasını dileyen Özdal, "İlayda Tokmak, her takımın kadrosunda olması gereken başarılı bir oyuncu. Sporcuyla anlaşmamızı resmileştirdik. Bu sezon formamızı terletecek. İlayda, Mersin Basketbol'a hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

    Calloway, Royal Halı Gaziantep'te

    Beko Basketbol Ligi takımlarından Royal Halı Gaziantep, İspanya'nın Unicaja Malaga takımından Earl Calloway ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

    Kulüp genel menajeri Boray Dai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezonda güçlü bir ekip oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda ABD'li oyun kurucu Calloway ile 2 yıllık sözleşme imzaladıklarını ifade eden Dai, yeni transferlerinin başarılı olacağına inandığını kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow