hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Olimpiyat şampiyonu Rice yüzmeyi bıraktı

    Olimpiyat şampiyonu Rice yüzmeyi bıraktı
    expand

    Pekin-2008'in 3 altın madalyalı ismi, dünya rekortmeni kadın yüzücü Avustralyalı Stephanie Rice, yüzmeyi bıraktığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2008 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 200, 400 ve 4x200 metre bayrakta 3 altın madalya kazanan, ancak omzundan 3 ameliyat olduktan sonra 2012 Londra Olimpiyatları'nda başarılı olamayan Rice, kişisel internet sitesinde yayınladığı video klip ile havuzlara veda ettiğini bildirdi.

    Londra Olimpiyatları'nın kendisi için gerçekten zor olduğunu ifade eden 25 yaşındaki yüzücü, "Hazırlıklar aşamasında birçok şey yanlış gitti, her şeyin mükemmel olması için çok çalıştım ancak her şey yanlış gitti" dedi.

    Yüzme kariyerini sonlandırma konusunda acele karar vermediğini, yaşadığı olaylar nedeniyle hala hassas bir durumda olduğunu ve insanların beklentilerine cevap verebilmek için üzerinde çok baskı hissettiğini dile getiren Rice, "Kendime biraz zaman ayırıp yüzde 100 ne istediğime karar vermem gerekiyordu" diye konuştu.

    Rice, "üzücü" kararından kesinlikle geri dönmeyeceğini vurgulayarak, "Bir parçamı kaybettiğimi hissediyorum ama gelecek için heyecanlıyım. Suyun dışında da kendimi ispatlamaya niyetliyim" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avustralyalı yüzücü, gelecek planlarıyla ilgili bilgi vermedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow