hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi fark Alman ve Brezilya basınında

    Tarihi fark Alman ve Brezilya basınında
    expand

    Brezilya'nın Dünya Kupası'ndaki 7-1'lik malubiyeti sosyal medyada da yankılandı. Sadece maç sırasında 36 milyona yakın tweet atıldı. Alman basını da maç sonucuna geniş yer ayırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Kupası'nda Brezilya'nın Almanya karşısındaki 7-1'lik malubiyeti sosyal medyayı salladı.

    Maç sırasında 36 milyona yakın tweet atıldı.

    Dünya Kupası tarihinde sadece Haiti bir maçta arka arkaya bu kadar hızla gol yemişti. Bu nedenle kimi "Brezilya Haiti oldu" diye tweet attı, kimi "Neymar'sız takım işte bu hale geldi" diye fotoğraf paylaştı.

    Brezilya bayrağını değiştirenler bile oldu.

    Brezilya'daki ünlü kurtarıcı İsa Heykeli de esprilerin odağındaydı.

    Photoshop yardımıyla maç skorunun hüznünü heykelin yüzüne yansıtan da vardı, "Brezilya'dan sevgiler" başlığı ile heykeli Merkel'in gol sevinci yaşayan fotoğrafıyla değiştiren de.

    Dünya Kupası Yarı Final: Brezilya 1 - Almanya 7

    Alman basını

    Alman basını da geniş yer ayırdı maça.

    Bild, "Teşekkürler sizi seviyoruz" manşetiyle duyurdu haberi. Bu maçı çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatacağımız kesin ifadesini kullandı.

    Die Welt, "Futbol tarihinin yazacağı anormal sonuç" başlığını kullandı, "Bu skoru mantıklı bir şekilde analiz etmek mümkün değil" dendi.

    Brezilyanin hayalleri gibi taktik ve disiplininin de yok olduğu ifade edildi.

    Der Spiegel ise, "Ne oyundu ama" manşetiyle çıktı.

    Zafer sarhoşu Almanya'nın tüm rekorları altüst ettiği belirtildi. "Ev sahibinin hayalleri yerini gözyaşlarına bıraktı" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7-1'den sonra paylaşım rekoru kıran Caps'ler

    Brezilya basını

    Brezilya'nın Almanya karşısında yaşadığı 7-1'lik tarihi yenilginin ardından, ülke basını "utanç" ve "küçük düşürücü" ifadelerini başlıklarına çıkardı.

    Ağır yenilginin etkisinin uzun süreceğini yazan Brezilya basınından spor gazetesi Lance, "Tarihin en büyük utancı" başlığını atarak, "Karizmatik Almanya tüm soğukkanlılığını gösterdi ve Brezilya Milli Takımı'nı 7-1'lik skorla yuttu. Stadyum, Avrupalılara alkışlarla ve oley bağrışlarıyla saygı gösterdi" ifadesini kullandı.

    Yapılan yorumlarda, Brezilya'nın evsahipliğinde 1950'deki Dünya Kupası finalinde Brezilya'nın finalde Uruguay'a 2-1 yenilmesinin acısının Almanya karşısında alınan 7-1'lik mağlubiyet ile artık unutulduğu da belirtildi.

    Folha de Sao Paulo gazetesi de "Almanya, 7-1 ile Brezilya'yı küçük düşürüyor ve 8. Dünya Kupası finaline gidiyor. Müller, Klose, Kross, Khedira ve Schürrle yerle bir etmek için Brezilya defansının hatalarını iyi değerlendiriyor. Bir düşün sonu" diye yazdı.

    O Estado de Sao Paulo gazetesi de "Mineirao'a utanç" başlığı altında "Brezilya, tarihinin en büyük mağlubiyeti ile Almanya'ya 7-1 yeniliyor" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rio de Janeiro gazeteleri de "Tarihi utanç ve küçük düşürülme: Almanya 7, Brezilya 1" derken, tarihindeki 6. Dünya Kupası şampiyonluğunu arayan "Kanaryalar"ın trajik bir şekilde elendiğini kaydetti.

    "Placar" dergisi de "Almanya ilk yarı dans etti ve Brezilya'ya tarihinin en büyük yenilgisini tattırdı" ifadesini kullandı.

    O Globo da, "Utançların utancı. katledildi, ezildi, yok edildi. Brezilya, Almanya karşısında tarihinin en kötü sonucunun acısını çekiyor" ifadelerini kullandı.

    7-1'in ardından Brezilya sokakları karıştı

    İngiliz basını

    İngiliz gazeteleri Brezilya'nın hezimeti haberini bugün birinci sayfalarından verdiler.

    Ünlü ekonomi gazetesi Financial Times, evsahibi Brezilya'nın Dünya Kupası'ndaki başarısızlığına manşetten dikkat çekerken internet sitesinde Brezilya hezimeti için "Dünya Kupası'nda Dehşet Şovu" yorumunu yaptı.

    The Daily Telegraph, "Brezilya'nın Rüyası Hayalkırıklığı İle Bitti" başlıklı birinci sayfa haberinde Brezilya'nın üzüntüsünü belirten gözlerinden yaşlar akan bir Brezilyalı taraftarın resmini büyüttü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    The Guardian, "Almanya, 7-1'lik hezimetle evsahibinin kalbini kırdı" başlıklı haberinde Brezilya'da yaşanan dehşete dikkat çekti.

    The Independent "Brezilya'yı mı seyrediyoruz? Dünya Kupası Tarihinin  En Şok Edici Sonucunda Ev sahibi Almanya'ya 7-1 yenildi" başlığını kullandı.

    Brezilya'nın aşağılandığını vurgulayan The Sun, "Bu Dünyadışı hezimet" manşetli haberinde Brezilya'nın futbol tarihinde en küçük düşürücü yenilgisini aldığına dikkat çekti.

    Daily Mirror da Sun gibi, "Bu Dünyadışı Hezimet" manşetini attı.

    Daily Star, "Sambaargh" manşetli haberinde Low'un müthiş futbolcularının evsahiplerini katlettiklerini yazdı.

    Daily Mail, "1-7" manşetli haberinde Alman futbolcuların sonuçta insan olduklarına işaret etti.

    Metro, "1-7!" manşetli haberinde "Das Booted" (Tekmelendiler)) başlığını atarken Almanya'nın Brezilya'yı paramparça ettiğini belirtti.

    İspanyol basını

    İspanyol basını da Almanya'ya övgüler yağdırıp, Brezilya'nın dünya futbol camiasına "küçük düştüğünü" yazdı.

    "Küçük düşürücü Dünya Kupası" başlığını atan Marca gazetesi, Brezilya'nın futbol tarihindeki en büyük utancı olan 1950'de evindeki finalde Uruguay'a yenilmesini unutturacak bir yenilgi aldığını savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Almanlar, 'Kanaryalar'ın üzerinden geçti. Artık Brezilya'nın yeni bir kabusu var" değerlendirmesini yapan İspanyol gazetesi, "Almanların bir futbol ve gol kasırgası ile Brezilya'yı sahadan sildiğini" kaydetti.

    "Almanya, Brezilya'yı imha etti" başlığını atan El Pais gazetesi de "Kanaryalar, Dünya Kupası'nda tarihinin en fazla golünü yedi. Almanlar finale büyük girdi" değerlendirmesini yaptı.

    Diğer İspanyol gazetelerinden El Mundo "Almanya, Brezilya'yı ezdi", AS "Dünya Kupası katliamı", El Mundo Deportivo "Küçük düşürücü" başlıklarını kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow