hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Formula 1'e Alman damgası

    Formula 1e Alman damgası
    expand

    Formula 1 Dünya Şampiyonası hafta sonunda Avustralya Grand Prix'si ile start alırken, yeni sezonda 11 takım, 22 pilotu ile mücadele edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dünya şampiyonu Alman Sebastian Vettel yine Red Bull adına yarışırken, Ferrari'de Fernando Alonso'nun yanında Felipe Massa'nın yerine Kimi Raikkonen mücadele edecek. Böylece Ferrari, bu sezon, dünya şampiyonluğu yaşamış iki pilotla pistlerde olacak.

    Formula 1'de 19 yarışın yapılacağı 2014 sezonunda 4 sürücü ile en çok Alman pilotlar yer alacak. Üçer İngiliz ve Fransız, ikişer Fin ve Meksikalı, birer de Venezuellalı, Avustralyalı, Danimarkalı, İspanyol, Rus, Brezilyalı, İsveçli ve Japon pilot mücadele edecek.

    11 takımın sadece 2'si pilot değiştirmedi

    Yeni sezonda mücadele edecek 11 takımın sadece 2'si pilotlarında değişikliğe gitmedi. Mercedes, İngiliz Lewis Hamilton ve Alman Nico Rosberg ile Marussia ise Fransız Jules Bianchi ve İngiliz Max Chilton ile yola devam ederken, diğer 9 takım ise en az bir pilotunu değiştirme yoluna gitti.

    Webber bıraktı, Ricciardo geldi

    Geçen sezon hem pilotlar hem de takımlar sıralamasında şampiyon olan Red Bull'da Avustralyalı tecrübeli pilot Mark Webber, F1 kariyerine son verirken, yerine Torro Rosso'dan vatandaşı Daniel Ricciardo geldi. Ricciardo, yeni sezonda son 4 yılın şampiyonu Alman Sebastian Vettel ile birlikte Red Bull için mücadele edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raikkonen Ferrari'de yarışacak

    Geçen yıl Lotus Renault'da yarışan ve sezonu 5. sırada tamamlayan Fin pilot Kimi Raikkonen, 2014'te Ferrari'de yarışacak. Ferrari, geçen sezonu 8. sırada tamamlayan Brezilyalı Felipe Massa ile yollarını ayırıp, Raikkonen'i transfer etti. Yeni sezonda Ferrari'de dünya şampiyonluğu yaşamış iki pilot İspanyol Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen piste çıkacak.

    Takım değiştirenler

    Takım değiştiren Ricciardo ve Raikkonen'in yanı sıra Ferrari'den ayrılan Felipe Massa da yeni sezonda Williams takımında yer alacak. Meksikalı Sergio Perez, McLaren'den Force India'ya, Venezuellalı Pastor Maldonado, Williams'tan Lotus'a, Alman Nico Hulkenberg, Sauber'den Force India'ya, Alman Adrian Sutil ise Force India'dan Sauber'e geçti. 

    3 yeni pilot var

    Formula 1'de 2014 sezonunda 3 pilot ilk kez mücadele edecek. McLaren'de Danimarkalı Kevin Magnussen, Caterham'da İsveçli Marcus Ericsson ve Toro Rosso'da Rus Daniil Kvayt ilk kez Formula 1'de piste çıkacak. Bu arada Japon Kamui Kobayashi de bir sezon aranın ardından Caterham takımıyla yeniden pistlere dönecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pilotlar ve takımları

    2014 sezonunda yarışacak takımlar ve pilotları şöyle:
    Red Bull: Sebastian Vettel (Almanya), Daniel Ricciardo (Avustralya)
    McLaren Mercedes: Jenson Button (İngiltere), Kevin Magnussen
    (Danimarka)
    Ferrari: Fernando Alonso (İspanya), Kimi Raikkonen (Finlandiya)
    Mercedes: Lewis Hamilton (İngiltere), Nico Rosberg (Almanya)
    Lotus: Romain Grosjean (Fransa), Pastor Maldonado (Venezuella)
    Force India: Sergio Perez (Meksika), Nico Hulkenberg (Almanya)
    Sauber: Esteban Gutierrez (Meksika), Adrian Sutil (Almanya)
    Toro Rosso: Jean Eric Vergne (Fransa), Daniil Kvyat (Rusya)
    Williams: Felipe Massa (Brezilya), Valtteri Bottas (Finlandiya)
    Caterham: Marcus Ericsson (İsveç), Kamui Kobayashi (Japonya)
    Marussia: Jules Bianchi (Fransa), Max Chilton (İngiltere)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow