hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aziz Yıldırım'ın cezası onandı

    Aziz Yıldırımın cezası onandı
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 90 günlük hak mahrumiyetini oy birliğiyle onadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın hakaret ve tehdit içeren eyleminin niteliği ve ağırlığı ile kurulun yerleşik içtihatları dikkate alındığında, daha ağır cezayı gerektirdiği anlaşılmakla birlikte, aleyhe itiraz olmaması ve cezanın re'sen aleyhe bozulamaması nedeniyle TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Yıldırım'a, hakem soyunma odası koridorlarında hakareti nedeniyle FDT'nin 38/2. ve 38/4. maddeleri uyarınca verilen 90 gün hak mahrumiyeti ve 22 bin lira para cezasının onanmasına oy birliğiyle karar verildiği bildirildi.

    Ersan'ın cezasında düzeltme

    Kurul, Beşiktaş'ın Bursaspor ile oynadığı maçta rakibine yaptığı hareket nedeniyle direkt kırmızı kart gören Ersan Adem Gülüm'ün cezasının ise sportmenliğe aykırı hareket niteliğinde olduğu gerekçesiyle 1 resmi müsabakadan men olarak düzeltilip onanmasına oy çokluğuyla karar verdi.

    Siyah-beyazlı futbolcu, bu kararla takımının yarın yapacağı Medical Park Antalyaspor maçında forma giyebilecek.

    Tahkim Kurulu, ayrıca Kayserispor'un 80 bin ve Trabzonspor'un 170 bin lira para cezasını da onadı.

    Fenerbahçe'ye 1 maç kendi sahasında seyircisiz oynama cezası

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Kulübü'ne 1 maç kendi sahasında seyircisiz oynama ve oyuncusu Cristian Baroni'ye 2 maç men cezası verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TFF'den yapılan açıklamada; kurulun, Fenerbahçe'nin Elazığspor ile yaptığı maçta sarı-lacivertli taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı Fenerbahçe Kulübü'ne 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 80 bin lira para cezası verdiği bildirildi.

    Baroni'ye 2 maç

    Aynı maçta rakip oyuncuya yönelik şiddetli hareketi nedeniyle sarı-lacivertli oyuncu Cristian Baroni'nin 2 resmi müsabakadan men ve 8 bin 500 lira para cezası alması kararlaştırıldı.

    Fenerbahçe'den TFF'ye sert uyarı: "Ligden çekiliriz"

    Melo'ya ceza verilmedi

    Galatasaray'ın Beşiktaş ile oynadığı derbi maçın ardından PFDK'ya sevk edilen sarı-kırmızılı futbolcu Felipe Melo'ya ceza tayinine yer olmadığına oy çokluğuyla karar verildiği açıklandı.

    PFDK, aynı maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Galatasaray'a 15 bin lira para cezası verdi.

    Sivassporlu Da Costa'ya 6 maç men cezası

    Kurulun, Kasımpaşa ile oynanan maçta ihraç ve sonrası müsabaka hakemine yönelik hareketi nedeniyle Sivassporlu futbolcu Manuel Da Costa'nın 6 resmi müsabakadan men ve 26 bin lira para cezası almasını kararlaştırdığı bildirildi.

    Eskişehirspor ile Medical Park Antalyaspor arasında oynanan karşılaşmada taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Eskişehirspor, 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 80 bin lira para cezası aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PFDK, ayrıca Elazığspor'un 150 bin, Gaziantepspor ve Torku Konyaspor'un 80'er bin, Kayseri Erciyesspor'un ise 40 bin lira para cezası almasını kararlaştırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow