hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brugge Avrupa'da, Beşiktaş Belçika takımları karşısında kaybetmiyor

    Brugge Avrupada, Beşiktaş Belçika takımları karşısında kaybetmiyor
    expand

    UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında yarın Club Brugge takımıyla karşılaşacak Beşiktaş, Avrupa kupalarında Belçika takımlarına karşı başarılı sonuçlar aldı. Club Brugge ise bu sezon Avrupa'da maç kaybetmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyah-beyazlılar, bugüne dek Belçika takımlarıyla 4 maça çıktı ve bu maçlardan 2'sini kazanırken, 2'sinde de sahadan beraberlikle ayrıldı. "Kara Kartallar" bu müsabakalarda 6 gol atıp, kalesinde 2 gol gördü.

    İlk olarak 1996 yılında UEFA Kupası 1. turunda Molenbeek ile eşleşen Beşiktaş, deplasmanda golsüz berabere kaldığı rakibini İstanbul'da 3-0 yenerek, turu geçen taraf oldu.

    UEFA Kupası'nda 2004 yılında bu kez grup aşamasında Standard Liege'in rakibi olan siyah-beyazlılar, İstanbul'da oynanan tek maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

    Cristiano Ronaldo susma hakkını kullanacak

    - Club Brugge ile 9 yıl sonra

    Beşiktaş, yarınki rakibi Club Brugge ile 9 yıl önce yine UEFA Kupası'nda eşleşti.

    İki takım, 2006'da aynı grupta yer aldı ve statü gereği tek maç oynandı. BJK İnönü Stadı'nda 29 Kasım 2006'da yapılan maçta Balaban'ın 14. dakikadaki penaltı golüyle 1-0 geriye düşen siyah-beyazlılar, 32. dakikada İbrahim Akın ve 69. dakikada penaltıdan Ricardinho'nun attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Club Brugge 3 maç yaptı

    Club Brugge ise bugüne kadar Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla 3 maça çıktı.

    Beşiktaş'ın dışında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2002 yılında Galatasaray ile aynı grupta yer alan Belçika ekibi, Türk takımlarıyla yaptığı 3 maçta, birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet aldı.

    Galatasaray ile İstanbul'da golsüz berabere kalan Brugge, evinde 3-1 kazandı. Belçika ekibi, 3 maçta 4 gol atıp, kalesinde 3 gol gördü.

    Avrupa'nın en çekişmeli ligi: Süper Lig

    - Serdar Kurtuluş 90 dakika oynadı

    Beşiktaş'ın bu sezonki kadrosunda sadece Serdar Kurtuluş, 2006'daki Club Brugge maçında forma giydi.

    Serdar Kurtuluş, siyah-beyazlıların 3-1 kazandığı maçta sahada 90 dakika kaldı.

    Club Brugge, Avrupa'da yenilmiyor

    Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda yarın konuk olacağı Belçika'nın Club Brugge ekibi, siyah-beyazlı takımın karşısına moralli ve formda çıkacak.

    Bu sezon Avrupa kupalarında yenilgisi bulunmayan ve UEFA Avrupa Ligi mücadelesine 3. ön eleme turunda başlayan Belçika temsilcisi, şu ana dek yaptığı 12 maçta 9 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.

    3. ön eleme turunda Danimarka'nın Brondby ekibini 3-0 ve 2-0'lık galibiyetlerle eleyen Club Brugge, play-off'ta ise İsviçre'nin Grasshoppers ekibine 2-1 ve 1-0 üstünlük sağlayarak adını gruplara yazdırdı. Belçika ekibi, grup maçlarında ise 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak 12 puan topladı ve 2. tura yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teoman'ın ''Serseri'' klibi sosyal medyayı salladı

    Mavi-siyahlı ekip, 2. turda Danimarka'nın Aalborg ekibini iki maçta da mağlup etmeyi başardı. İlk maçta deplasmanda rakibine 3-1 üstünlük sağlayan Club Brugge, sahasındaki karşılaşmayı da 3-0 kazanarak son 16 turunda yer aldı.

    - Liginde de lider

    Club Brugge, Beşiktaş ile eşleştikten sonra Belçika Birinci Ligi'nde başarılı sonuçlara imza attı. Belçika temsilcisi, ligin son 2 haftasında Charleroi'yi 1-0 ve Mouscron-Peruwelz'i 3-0 mağlup ederek üst üste 6 puan aldı.

    Mavi-siyahlılar, normal sezonun bitimine 1 hafta kala 16 galibiyet, 10 beraberlik ve 3 yenilgi sonunda 58 puan toplayarak, 1 puan farkla Anderlecht'in önünde lider durumda bulunuyor.

    Mourinho'nun davetini reddetti

    - Avrupa'da büyük tecrübeye sahip

    Club Brugge, Avrupa kupalarındaki tecrübesiyle dikkati çekiyor.

    Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 79 maç oynayan Belçika temsilcisi, 32 galibiyet, 17 beraberlik ve 30 yenilgi aldı. Kupa Galipleri Kupası'nda 28 kez sahaya çıkan mavi-siyahlılar, 15 galibiyet, 3 beraberlik alıp, 10 kez yenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belçika temsilcisi, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde ise 164 maçta 75 kez kazandı. Bu organizasyonda 36 beraberlik alan Club Brugge, 53 maçtan ise mağlup ayrıldı.

    Club Brugge, Avrupa'da iki kez final oynama başarısı gösterdi. 1978'de Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Beşiktaş'ın 2. turda elediği Liverpool'un finalde karşısına çıkan mavi-siyahlılar, rakibine mağlup oldu. 1976'da da UEFA Kupası'nda aynı ekiple finalde karşılaşan Belçika temsilcisi, bir kez daha sahadan yenilgiyle ayrıldı.

    Galaxy S6'da olup iPhone 6'da olmayan 6 özellik

    - Sahasında çok etkili

    Club Brugge, Beşiktaş karşısında sahasındaki başarılı sonuçlara devam etmeye çalışacak. Mavi-siyahlı ekip, bu sezon sahasında yaptığı resmi maçlarda başarılı sonuçlara imza attı.

    Belçika liginde evindeki 15 maçta 10 galibiyet ve 5 beraberlik alan Club Brugge, Belçika Kupası'nda ise 2 iç saha karşılaşmasını galibiyetle tamamladı.

    Club Brugge, UEFA Avrupa Ligi'nde ise rakiplerini konuk ettiği 6 maçta 4 kez sahadan galip ayrılıp, 2 maçı da beraberlikle tamamladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Real Madrid - Schalke 04: 3-4 (Maç Özeti)

    - Kadrosu

    Kadrosunda 12 yabancı oyuncu bulunduran Belçika ekibinde bu sezon şu oyuncular yer alıyor:

    Kaleciler: Matthew Ryan, Sokratis Dioudis (Yunanistan), Vladan Kujovic (Sırbistan), Quintijn Steelant, Oussayd Belkouch

    Savunma: Davy de Fauw, Oscar Duarte (Kosta Rika), Thomas Meunier, Laurens De Bock, Björn Engels, Brandon Mechele, Dario Van den Bujis, Gauthier Libbrecht, Boli Bolingoli-Mbombo (Kongo)

    Orta saha: Timmy Simons, Francisco Silva (Şili), Victor Vazqguez (İspanya), Lior Refaelov (İsrail), Shangyuan Wang (Çin), Rud Vormer (Hollanda), Sander Coopman, Christophe Callens, Aaron Vanfleteren, Yannick Reuten

    Forvet: Tom De Sutter, Fran Brodic (Hırvatistan), Felipe Gedoz (Brezilya), Jose Izquierdo (Kolombiya), Nikola Storm, Tuur Dierckx, Obbi Oulare, Michiel Clyncke

    Porto - Basel: 4-0 (Maç Özeti)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow