hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Derbiden ilginç rakamlar

    Derbiden ilginç rakamlar
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında yarın yapılacak 2015'in ilk derbisi öncesi iki takımın mevcut kadrolarında daha önce rekabette gol sevinci yaşayan toplam 7 futbolcu bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray'da 6, Beşiktaş'ta ise sadece bir futbolcu, daha önce rekabette gol attı.

    Galatasaray'da Felipe Melo (3), Selçuk İnan (2), Hakan Kadir Balta, Aydın Yılmaz, Umut Bulut ve Emre Çolak, Beşiktaş'ta ise Tomas Sivok (2), derbide fileleri havalandırdı.

    - Bilic "siftah" peşinde

    Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yarınki Galatasaray maçıyla Türkiye'de ilk derbi galibiyetini yaşamak istiyor.

    Siyah-beyazlılar, kulüpte ikinci sezonunu geçiren 46 yaşındaki Hırvat teknik direktör yönetiminde oynadığı 5 derbiden 3'ünü kaybetti, 2'sinde berabere kaldı.

    Suudi Arabistan'la ilgili beyin patlatan 15 gerçek

    Beşiktaş, Bilic yönetimindeki derbilerde geçen sezon Galatasaray'a Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki olaylı derbide 3-0 hükmen mağlup olurken, Türk Telekom Arena'da 1-0 yenildi. Fenerbahçe ile de Kadıköy'de 3-3, Atatürk Olimhpiyat Stadı'nda 1-1 berabere kaldı. Bu sezon ise Fenerbahçe'ye Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-0 kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye hakkında hangi ülke ne düşünüyor?

    - Hamzaoğlu'nun ilk derbisi

    Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, teknik adamlık kariyerinde ilk derbisine Beşiktaş karşısında çıkacak.

    Cesare Prandelli'nin yerine göreve getirilen Hamzaoğlu, futbolcu olarak pek çok kez yaşadığı derbi heyecanına, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu kez saha kenarından takımını yöneterek ortak olacak.

    Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespor'un başında Beşiktaş ile 4 kez rakipoldu. 2012-13 sezonunda Beşiktaş'a deplasmanda 3-1 mağlup olan Akhisar  Belediyespor, evinde 4-1 galip geldi. Geçen sezon ise Manisa'daki karşılaşma 3-3 bitti, İstanbul'da Beşiktaş 3-0 kazandı.

    Alessandra Ambrosio gelmiyor, yerine...

    - Yarsuvat'ın heyecanı

    Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat için de yarınki derbi farklı bir anlam taşıyor.

    Sarı-kırmızılı kulübün 25 Ekim 2014 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulunda göreve getirilen Yarsuvat, kulüp başkanı sıfatıyla ilk derbisini Atatürk Olimpiyat Stadı'nda izleyecek.

    - Fikret Orman'ın 14. derbisi

    Beşiktaş Kulübü'nün 25 Mart 2012 tarihinde yapılan olağanüstü
    kongresinde ilk kez başkanlığa seçilen Fikret Orman döneminde siyah-beyazlı futbol takımı, Fenerbahçe ve Galatasaray ile 13 derbide karşılaştı. Rakiplerini sadece 2 kez yenen "Kara Kartallar", 4 kez berabere kaldı, 7 kez de puansız ayrıldı. Toplam 15 gol atıp, 26 gol yedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fikret Orman döneminde Galatasaray ile 6 maç yapan siyah-beyazlılar 4 kez yenildi, 2 kez berabere kaldı. Fenerbahçe ile de 7 kez karşılaşan Beşiktaş, 2 galibiyet, 3 yenilgi, 2 beraberlik aldı.

    2015 yılında burçları neler bekliyor?

    - Ocak ayında 23. derbi

    Beşiktaş ile Galatasaray, 91 yıllık rekabetteki 334 maçlarından 22'sini ocak ayı içinde oynadı.

    İki takım arasında yılın ilk ayında geride kalan 22 maçtan 8'ini Galatasaray, 5'ini Beşiktaş kazandı, 9 maç da berabere sonuçlandı.

    Sarı-kırmızılıların 31 golüne, siyah-beyazlılar 25 golle yanıt verdi. 

    Taraflar ocak ayında en son 2012-2013 sezonunda karşılaştı. 27 Ocak 2013 tarihinde Türk Telekom Arena'da yapılan lig maçını evsahibi ekip 2-1 kazandı.

    İbrahim Tatlıses'le ilgili şok gerçek ortaya çıktı

    - Son 20 maçta sadece 4 kırmızı kart

    Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında yarın yapılacak yılın ilk lig derbisi öncesinde, rekabetteki son 20 lig maçında hakemler sadece 4 kez kırmızı kart kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki takım arasında Süper Lig'de yapılan son 20 derbide hakemler sadece Beşiktaşlı Delgado ve Hilbert ile Galatasaraylı Melo'ya (2 kez) kırmızı kart gösterdi.

    Rekabette son 20 maçta hakemler ayrıca iki takım oyuncularına toplam 103 sarı kart gösterdi. Bu süre içindeki maçlarda Beşiktaş'tan 57, Galatasaray'dan ise 46 futbolcu sarı kartla cezalandırıldı.

    2014'ün en iyi 10 yabancı filmi

    - Penaltıya dikkat

    Beşiktaş-Galatasaray derbilerine son yıllarda penaltılar damgasını vuruyor.

    İki takım arasında ligde yapılan son 23 maçta hakemler toplam 12 kez penaltı kararı verdi, 8 maçta penaltı golleri derbinin sonucu üzerinde belirleyici etki yaptı.

    Rekabetteki son 23 lig maçında hakemler Galatasaray için 8, Beşiktaş için de 4 kez beyaz noktayı gösterdi. Beşiktaş 4 vuruşu da gole çevirdi, Galatasaray 2 kez penaltı kaçırdı.

    Twitter'da gizli bir şeyiniz kalmayacak!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow