hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emenike'ye Sow sahip çıktı

    Emenikeye Sow sahip çıktı
    expand

    Fenerbahçeli futbolcu Moussa Sow, Spor Toto Süper Lig'deki derbide Beşiktaş'ı kendisinin attığı golle 1-0 yendikleri maçta taraftarların tepkisini alan takım arkadaşı Emmanuel Emenike'ye sahip çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmadan sonra Lig TV'ye açıklamalar yapan Sow, tribünlerin tepkisi sonucu maçın ilk yarısında sahayı terk etmek isteyen Nijeryalı futbolcu için şunları kaydetti:

    "Bu sezon Emenike için zorlu geçiyor. Eminim ki o da elinden gelen en iyisini yapıp takımın başarılı olmasını istiyor. Taraftarlarımız da bu sezonki şampiyonluğun önemini biliyor. Emenike çok üzgündü. Onun üzüntüsünü hepimiz gördük. Taraftarlarımızın üzerine düşen görev bir sonraki maç Emenike'yi desteklemek. O bu takımın oyuncusu. Emenike saha dışında çok iyi bir insan. Burada tepki gösteren insanlar onu tanımıyor. Onun her an yanında olanlar bizi ve çok şey yapmak istiyor. Önümüzdeki maç taraftarımızla destek verip Emenike'yi ayağa kaldırmamız lazım."

    Barcelona - Real Madrid: 2-1

    - "Ne olursa olsun sahada kalmalıyız"

    Sow, taraftarın tepkisi ne olursa olsun futbolcuların sahada kalması gerektiğini vurguladı.

    Senegalli futbolcu, futbolcular olarak bazen istediklerini sahaya yansıtamadıklarını anlatarak, "Bizler profesyoneliz. Ne olursa olsun sahada kalıp görevimizi yapmalıyız. Bunların başında da ben geliyorum. En iyisini yapmaya çalışıyorum. Bazen istediğiniz oluyor bazen olmuyor. Futbolun doğasında bunlar var. Taraftarın tepkisi olabilir ama kendi adıma bu tepkileri doğal karşılıyorum. Bu sene önemli bir hedefi için çalışıyoruz. Şampiyon olmak ve ve 4. yıldızı takmak istiyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Attığı golden sonra Beşiktaş kalecisi Günay Güvenç'in göz yaşlarına hakim olamamasını da değerlendiren Sow, "Böyle maçlar özellikle ilk maçınızsa üzüntü verir. İlk maçını oynamış bir oyuncu. O da kendini göstermek istiyordu. Gol yememek istiyordu ama daha yolun başında. Umarım kendini gösterecek fırsatlar yakalayacaktır" ifadelerini kullandı.

    İşte derbi capsleri

    - "Emenike'nin tepkisini görmedim"

    Sow, maçtan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ise Emenike'nin formasını çıkarmasıyla ilgili olarak, "Üzgündü, bu üzüntüsünü yaşadı o anda. Taraftarların onun aleyhine tezahüratı vardı. Bu konuyla alakalı çok fazla bir şey diyemem" dedi.

    Emenike'nin tepkisini görmediğini kaydeden Senegalli golcü, "Isınmak için kenara gitmiştim ve gider gitmez geri çağrıldım. Meireles'in yerine oyuna gireceğimi biliyordum ama Emenike'nin o tepkisiyle ilgili çok fazla bir şey görmedim. Formasını çıkarma anını bile görmedim" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçeliler'i çıldırtan an!

    Golcü futbolcu, oyunun başlarında yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediklerini belirterek, "Üç puanı almak mecburiyetindeydik. Fenerbahçe'nin üzerinde çok büyük baskı vardı. Beşiktaş'tan pozisyon anlamında az baskı gördük. İkinci yarıda yine biz gol atmayı denedik ve maçın sonunda bizi çok mutlu eden golle buluşmayı bildik" değerlendirmesinde bulundu.

    Ve Emenike çekti gitti!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow