hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kalesine duvar örenler zirveye oynuyor

    Kalesine duvar örenler zirveye oynuyor
    expand

    Avrupa'da bu sezon kalesini gole kapatan takımlar, aynı zamanda liglerinde adını üst sıralara yazdırarak bu sezon başarılı bir performans sergiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin Avrupa'nın önde gelen liglerinden derlediği bilgilere göre, kalesine "duvar örmeyi başaran" takımlar arasında ilk sırayı Almanya'da bu sezon şampiyonluğu garantileyen Bayern Münih bulunuyor.

    Bundesliga'da Hertha Berlin’i 3-1 yenerek sezonun bitimine 7 hafta kala şampiyonluğunu 77 puanla ilan eden Bayern Münih, aynı zamanda Avrupa'da en az gol yiyen takım oldu.

    Bu sezon 52 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Bavyera temsilcisi, ligde oynadığı 27 maçta rakip takım filelerine 79 gol yollarken, kalesinde sadece 13 gole izin verdi. 

     

    - Roma, ligde 21 maçta gol yemedi

    En az gol yiyen takımlar sıralamasında Bayern Münih'i 15 golle İtalyan temsilcisi Roma izliyor. Bu sezon 21 maçta kalesini gole kapatan Roma, ligde zirvede yer alan Juventus'u takibini sürdürüyor. 

    Yunanistan Süper Ligi'nde 30 maçta topladığı 80 puanla şampiyonluğu garantileyen bir diğer kulüp Olympiakos da rakip filelere gönderdiği 85 gole karşın kalesinde sadece 15 gol gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkesindeki 41. şampiyonluğa ulaşan Yunanistan temsilcisi, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı bir performans gösterdi. Olympiakos, çeyrek finale kalma mücadelesinde ilk maçı 2-0 kazanmasına rağmen rövanşta 3-0 yenilerek Manchester United'a elenmişti.

     

    - Aslan kalede "kükredi"

    Spor Toto Süper Ligi'nde ise az gol yiyen takımların birbirine yakın istatistiklere sahip olması dikkati çekiyor. Galatasaray, kalesinde gördüğü 22 golle ilk sırada yer alırken, onu 24 golle Beşiktaş, 25 golle Eskişehirspor ve 27 golle Fenerbahçe izliyor.

    İngiltere Premier Lig'de 31 maçta kalesinde sadece 23 gole izin veren lider Chelsea, en az gol yiyen takımlar arasında da ilk sırada bulunuyor. Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun Chelsea'ye yeniden gelişinin ardından çıkışa geçen İngiliz temsilcisi, ligi üçüncü sırada bitirdikleri geçen sezon ise kalesinde 39 gol görmüştü.   

    Şampiyonlar Ligi'nde adını çeyrek finale yazdıran 3 İspanyol takımından Atletico Madrid 21, Barcelona 25 ve Real Madrid ise 30 golle ligde kalelerinde en az gol gören kulüp oldu. 

     Avrupa'nın önde gelen Almanya, İspanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Türkiye, Hollanda, Belçika ve Yunanistan liglerinde kalesini gole kapatan ilk 15 kulüp şöyle:

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow