hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Klopp Türk mantalitesini eleştirdi

    Klopp Türk mantalitesini eleştirdi
    expand

    Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Türk mantalitesini eleştidi ve "Başkanım böyle olsaydı bugünlere gelemezdim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ı 4-0 yendikleri maçta, galibiyete rahat bir şekilde ulaşmadıklarını söyledi.

    Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Alman teknik adam, maçta doğru zamanda goller bulduklarını belirtti.

    Galatasaray-Dortmund capsleri

    Klopp, şöyle devam etti:

    "Ancak Galatasaray maçı bırakmadı. İşimizi zorlamaya çalıştı. Defansif olarak çok disiplinli oynadık. Maç boyunca, normal oyunumuza oranla daha çok defansta kaldık. İyi bir gün yakaladığınız zaman, Rues'un attığı gibi bir şut da gol olabiliyor. Genel olarak baktığımızda ben çok rahat bir galibiyet olarak değerlendirmiyorum. Galatasaray da iyi bir maç çıkardı. Ben işimizi kolaylaştırdıklarını düşünmüyorum. Sadece biz bugün günümüzdeydik."

    Jürgen Klopp, maçta genel olarak iyi savunma yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ancak baktığımızda yine çok top kayıpları yaptık. Orta sahada top kayıplarımız oldu. Bunları geçen haftalarda da yaptık. Bugün galibiyetin en önemli faktörlerinden birisi, doğru anlarda çok kararlıydık. Kaleye daha dikine gittik. Mükemmellikten çok uzağız, bunu biliyorum, farkındayım. Bu galibiyet sonrası tutup da 3 bardak şampanya içip bunu kutlayacak halim yok. Çünkü daha çok çalışmamız gereken konular var. Yolumuz çok daha uzun."

    Galatasaray - Borussia Dortmund: 0-4

    - "Başkanım Türk mantalitesine sahip olsaydı, bugünlere gelemezdim"

    Türk futbolunun içinde bulunduğu şartlar belirtilerek yöneltilen bir soru üzerine Klopp, "2008'den beri Borussia Dortmund'un başındayım. Ama benim başkanım ve sportif direktörüm Türk mantalitesine sahip olsaydı, sanırım ben de bugünlere kadar gelemezdim. Ben bu iş için biraz daha sabrın gerektiğini düşünüyorum. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ı ve İstanbul'un diğer takımlarını bir çatı altında, bir araya getirdiğinizi düşünün, bunun hem futbol hem de ekonomik boyutlarını düşünün ve nasıl bir gücün ortaya çıkabileceğini tahmin etmeye çalışın" değerlendirmesinde bulundu.

    Bir gazetecinin, Galatasaray'ı son bir yılda 3 ayrı teknik direktörün farklı sistemlerle çalıştırdığını anlatıp, "Başarı için bu doğru bir yol mudur?" şeklindeki sorusuna Alman teknik adam, "Bence doğru yol değil. Ben futbolda sabrın ve felsefenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak ben konuya fazla hakim değilim. Şu durumda konuyla ilgili yorum yapmak bana çok doğru gelmiyor. Ama az önce de vurgulamış olduğum gibi benim patronlarım da Galatasaray'ın patronlarıyla aynı kafada olmuş olsaydı, ben de herhalde bugün Borussia Dortmund'un teknik direktörü olmazdım" cevabını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Klopp, bir başka gazetecinin, "Türkiye'ye gelip, Galatasaray'ı çalıştırmayı düşünür müsünüz?" şeklindeki sorusuna ise "Güzel bir şehirde yaşadım bugün. Henüz bana soran olmadı ama şehriniz çok güzel" karşılığını verdi.

    Galatasaray - Borussia Dortmund maçından çarpıcı kareler

    İlkay Gündoğan: Sürpriz oldu

    UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Galatasaray'ı 4-0 mağlup eden Borussia Dortmund takımının Türk asıllı Alman futbolcusu İlkay Gündoğan, kendileri açısından güzel bir maç olduğunu söyledi.

    Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan İlkay, 3. maçlar sonunda 9 puana ulaştıklarını hatırlatarak, "Bizim için gayet güzel bir maçtı. Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Çok iyi
    bir maç çıkardık ve 4 golle galip geldik. Galatasaray'a çok fazla gol şansı tanımadık" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlkay, mücadele öncesinde Galatasaray taraftarının yaptığı koreografi ile iyi bir organizasyona imza attığını vurgulayarak, "Maçtan önce atmosfer ve koreografi inanılmazdı. Zaten Galatasaray'ın taraftarları Avrupa'daki en iyi taraftar grupları arasında. Gerçekten çok güzel bir koreografiydi. İnşallah Galatasaray önümüzdeki maçlarda hem ligde başarılı olur hem de Avrupa'da maçları alıp gruptan çıkar" ifadelerini kullandı.

    Genç futbolcu, ileride Türkiye'de forma giymeyi düşünüp düşünmediğiyle ilgili soruya, "Onu bilemiyorum. Nasip, kısmet" yanıtını verdi.

    Galatasaray - Borussia Dortmund: 0-4 (Maç Özeti)

    - Nuri Şahin: "Çok pozisyona girdik"

    Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımda yer alamayan milli futbolcu Nuri Şahin ise Galatasaray karşısında çok gol pozisyonuna girmelerinin kendisini şaşırttığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nuri, İstanbul'a 3 puan için geldiklerini ve istediklerini aldıklarını belirterek, "Bizim açımızdan çok güzel bir maç oldu. Çok pozisyona girdik. Benim için de biraz sürpriz oldu. Hedefimiz buradan 3 puanla ayrılmaktı. Şimdi önümüze bakıyoruz. Toplamda aldığımız 9 puanla kapıyı araladık" değerlendirmesinde bulundu.

    Galatasaray'daki eksikliğin ne olduğuyla ilgili bir soru üzerine milli futbolcu, "Her gün Galatasaray'ın futbolcularıyla aynı idmanı yapmıyorum, hocanın beklentilerini bilmiyorum. Taraftar müthişti. Onun için Galatasaray'ı değerlendirmek benim haddime düşmez. Goller geldikten sonra onların da morali bozuldu ama atmosferi güzel bir maç izledik" açıklamasını yaptı.

    Küçüklüğünden beri Galatasaray taraftarı olduğunu anlatan Nuri Şahin, "Galatasaraylılık veya Fenerbahçelilikle alakası yok. Ben çocukken Galatasaray UEFA Kupası'nı almıştı. Ben de tabii ki Galatasaray'ı tutuyordum. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde oynasa veya yarın Beşiktaş'ın Avrupa'da maçı var, onları tutarım" şeklinde konuştu.

    Gurbetçi futbolcu, A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Futbol ŞampiyonasıElemeleri'ndeki performansını da değerlendirerek, "Bu sezon daha hiçbir maça  çıkamadım. Kamplara katılamadım. Üç maçta 1 puan almak bizim için çok üzücü. Hedefimiz, 2016 Avrupa Şampiyonası'na gitmek ama şansımızın azaldığı bir gerçek. İnşallah önümüzdeki maçlarda işler yolunda gider ve Avrupa Şampiyonası'na gideriz" ifadelerini kullandı.

    Sakatlığı hakkında bilgi veren Nuri, "Biraz daha iyiyim. Koşulara başladım. İki gün önce ilk defa topla çalıştım. Her şey yolunda giderse rövanş maçında kadroda olabilirim" diyerek sözlerini tamamladı. 

    Klopp Türk mantalitesini eleştirdi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow