hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    La Liga'da şampiyon son haftaya kaldı

    La Ligada şampiyon son haftaya kaldı
    expand

    La Liga'da şampiyon son haftaya kaldı. Atletico Madrid sahasında Malaga ile Barcelona ise deplasmanda Elcheile berabere kaldı. Celta deplasmanında 6 eksikle çıkan Real Madrid 2-0 yenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En iyi spor caps'leri...

    Arda Turan'ın kahrolduğu anlar

    Simeone: Şampiyonluk kuralı değişmeli

    La Liga Puan Durumu

    Atletico Madrid - Malaga: 1-1 (Maç Özeti)

    Celta Vigo - Real Madrid: 2-0 (Maç Özeti)

    İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) şampiyon son hafta oynanacak Barcelona-Atletico Madrid maçında belli olacak.

    Son yılların en zevkli şampiyonluk yarışına sahne olan La Liga'da, lider Atletico Madrid sahasında oynadığı maçta Malaga ile 1-1, liderin 3 puan gerisinde bulunan Barcelona ise Elche deplasmanında 0-0 berabere kaldı. 18 yıl aradan sonra şampiyonluğa çok yaklaşan Atletico Madrid, evinde oynamasına rağmen Malaga'yı yenmeyi başaramayarak işini zora soktu.

    Vicente Calderon Stadı'nda maçın ilk yarısında sahada oldukça tutuk ve sinirli bir Atletico Madrid görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk 45 dakikanın tek tehlikeli pozisyonu Atletico adına 12. dakikada yaşanırken, David Villa, kaleci ile karşı karşıya kaldığı uygun pozisyonda yaptığı vuruşta top direkten auta gitti.

    Maçın ikinci yarısında daha atak oynayan taraf Atletico Madrid olsa da son vuruşlarda başarılı olamadı. 65. dakikada topla ceza sahasının sağ dış çizgisinde buluşan Samuel, kaleci Courtois'nın çıktığını görünce üzerinden aşırdı ve daha sonra defansta Alderweireld'in hatası ile topu boş kaleye göndererek Malaga'yı 1-0 öne geçirdi.

    74. dakikada ise kornerden gelen topa çok iyi yükselen Belçikalı Alderweireld, kafayla topu ağlara göndererek skora 1-1'e getirdi.

    Atletico'nun Belçikalı defans oyuncusu attığı golle hem Malaga'nın attığı ilk goldeki hatasını telafi etti hem de Vicente Calderon Stadı'nı dolduran Atleticolu 50 bin taraftarı yeniden umutlandırdı. Olası bir galibiyette şampiyonluğunu ilan edecek olan Atletico, özellikle maçın son dakikalarında Villa ve Adrian ile önemli pozisyonlar yakalasa da galibiyet golünü bulamadı. Madrid'de olası bir şampiyonluk kutlaması için Neptün Meydanı sabahtan demir parmaklıklarla kapansa da beklenen olmayıp, şampiyonun belirlenmesi son haftaya kaldı.

    Bu arada maçın 88. dakikasında Diego Ribas'a yaptığı faul sonrası kırmızı kart gören Angeleri, Malaga'yı 10 kişi bıraktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atletico'da ilk 11'de sahaya çıkan ve 69. dakikada yerini Diego Ribas'a bırakan Arda Turan maçın 35. dakikasında sarı kart gördü. Malaga'da 2 maçlık kart cezası biten Amrabat da ilk 11'de çıkıp, 90. dakikada yerini Pawlowski'ye bıraktı.

    Öte yandan Cristiano Ronaldo, Benzema, Pepe, Carvajal, Varane, Di Maria'nın kadroda olmadığı Bale'in yedek kulübesinde oturduğu Real Madrid ise Celta'ya deplasmanda 2-0 yenildi.

    Ligin son haftasına girilirken lider Atletico Madrid 89 puanla lider, Barcelona 86 puanla 2. sırada yer alırken, 84 puanda kalan ve 24 Mayıs'taki Şampiyonlar Ligi finaline odaklanan Real Madrid'in şampiyonluk umudu kalmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow