hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liverpool - Barcelona hattı!

    Liverpool - Barcelona hattı
    expand

    Liverpool'un golcüsü Luis Suarez'in rekor bir bonservis bedeliyle Barcelona'ya transfer olması akıllara daha önce iki kulüp arasında gerçekleşen transferleri getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen sezon, İngiltere Premier League'de gol kralı olan Liverpool'un başarılı forvet oyuncusu Luis Suarez Katalan devi Barcelona'ya transfer olan ikinci Liverpoollu oyuncu oldu.

    Hatırlanacağı üzere, 2010 yılında Arjantinli Javier Mascherano da Liverpool'dan ayrılarak Barcelona'nın yolunu tutmuştu. Özellikle Pep Guardiola'nın gözdesi olan oyuncu, alışık olmadığı savunma bölgesinde de başarıyla forma giymişti.

    Mascherano 2010-2011 sezonunda Barcelona'yla Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sevinci yaşadı.

    Rihanna Dünya Kupası'nda tarih yazdı!

    Katalonya'dan Merseyside'a

    Kırmızı Anka Kuşları ile Barça arasındaki transferler bunlarla sınırlı değil. Bir de Barcelona'dan Liverpool'a transfer olanlar var ki bunlardan ilki; Finlandiya'nın efsanesi Jari Litmanen. 1999-2001 yılları arasında Barcelona'da oynayan ancak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle pek fazla forma şansı bulamayan başarılı oyun kurucu, 2001 yılında Liverpool'a transfer olmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Litmanen, Liverpool da sadece bir sezon oynasa da UEFA Kupası, UEFA Süper Kupa, FA Cup, FA Community Shield ve İngiltere Lig Kupası kazanma başarısı göstermişti.

    Barcelona'dan Liverpool'a giden bir diğer oyuncu ise Luis Garcia olmuştu. 2004 yılında Barcelona'dan Liverpool'a giden İspanyol orta saha oyuncusu 2005 yılında Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Liverpool kadrosunda da kendisine yer bulmuştu.

    Almanya - Arjantin maçı caps'leri

    Barcelona'nın Suarez transferine Suarez engeli

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow