hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maradona hem maçta hem de maçtan sonra döktürdü!

    Maradona hem maçta hem de maçtan sonra döktürdü
    expand

    Papa Franciscus'un çağrısıyla yapılan "Barış için Dinlerarası Maç"a damgasını vuran isim Maradona oldu. Arjantinli efsane, vatandaşı Mauro Icardi'ye 3 gol attığı için sert çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Roma Olimpiyat Stadı, tarihte benzeri olmayan bir maç organizasyonuna sahne oldu. Dünya futboluna adını yazdırmış, aralarında Diego Armando Maradona, Roberto Baggio, Javier Zanetti, Gianluigi Buffon, Andriy Shevchenko, Fernando Muslera, Diego Lugano, Samuel Eto'o ve milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun da bunduğu 50'ye yakın farklı dine mensup isim, bilet gelirleri hayır işlerine bağışlanacak olan karşılaşmada forma giydi. 

    Maçı stadyumdan izlemeyen Arjantinli Papa Francesco, bu önemli organizasyon için İtalya'ya gelen futbolcular ve aileleri ile bu ülkedeki farklı dinlerin temsilcilerini Vatikan'daki 6. Paulus Salonu'nda kabul etti. 400'e yakın davetlinin bulunduğu buluşmaya, Müslüman bir oyuncu olarak Türkiye'den çağrılan Emre Belözoğlu ile takım arkadaşı Diego Lugano ve Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera da katıldı.

    Maradona hem maçta hem de maçtan sonra döktürdü

    PAPA'YA 10 NUMARA

    Maça davetli oyuncular arasında en çok ilgiyi Arjantinli futbol efsanesi Maradona gördü. Maradona, aynı zamanda vatandaşı olan Papa'ya 10 numaralı ve sırtında 'Francesco' yazan, imzalı Arjantin Milli Takım forması hediye etti.

    77 yaşındaki Papa, tek tek konuklarının ellerini sıkarken, Maradona'yı samimi bir şekilde kucaklayarak, "Ben de seni bekliyordum" dedi. Futbol tutkunu Papa ile Maradona bir süre sohbet etti.

    Papa, burada yaptığı kısa konuşmada sporun, ırkçı, kültürel ve dini temelli ayrımcılık yapmadan, bir arada yaşamaya barışçıl katkı sağladığını ifade ederek, "Ayrımcılık, hor görmekle eş anlamlı olabilir, bu maçla ayrımcılığın her türlü haline hayır diyeceksiniz" mesajı verdi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maradona hem maçta hem de maçtan sonra döktürdü

    MARADONA'NIN TAKIMI KAYBETTİ

    20 bine yakın kişinin izlediği karşılaşmada takımlar, Arjantin Milli Takım Teknik Direktörü Gerardo Martino'nun yönettiği 'PUPİ' ve Arsenal'i çalıştıran Arsene Wenger'in teknik direktörlüğünü yaptığı 'Scholas' olarak adlandırıldı.

    Maradona'nın 90 dakika boyunca sahada kaldığı mücadeleyi, 31. dakikadan ilk yarının sonuna kadar forma giyen Emre Belözoğlu'nun da yer aldığı PUPİ takımı 6-3 kazandı. Söz konusu takıma, barışın simgesi olan zeytin ağacı şeklindeki gümüş bir kupa verildi. 

    Organizasyona katılan futbolcuların imzaladığı, sponsorlardan FIAT'ın Panda marka bir araç ile Pirelli'nin F1 pilotlarına imzalattığı bir tekerlek ise internetten açık artırmaya çıkarıldı. Buradan elde edilecek gelir de hayır işlerinde kullanılacak. 

    BARIŞ MAÇINDA MARADONA ÖFKESİ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan, kaybeden takımda forma giyen Maradona, bir hayır maçında 6 gol atılmasına tepki gösterdi.

    Maç çıkışı gazetecilere açıklama yapan Maradona, 3 gol kaydeden rakip takım oyuncusu Mauro Icardi'ye yüklendi. Organizatörlerden, Incari'yi maçta oynatmama sözü aldığını dile getiren Maradona, "Çok kızgınım. Icardi futbol ailesinin bir parçası olamaz. Maçı biz kazandık" dedi.

    Maradona, geçtiğimiz yıl yakın arkadaşı Maxi Lopez'in eşiyle aşk yaşayan Icardi'ye öfkelenmiş, "Icardi tam bir hain. Arkadaşının karısını çaldı. Benim zamanımda bu tür adamları döverdik" yönünde bir açıklama yapmıştı.

    Maradona hem maçta hem de maçtan sonra döktürdü

    Muslera: Bu maçta olmak çok önemli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Futbolun birleştirici özelliğinden hareketle düzenlenen hayır maçında forma giymenin nasıl bir duygu olduğu sorusuna Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Muslera, "Dünya için böylesine anlamlı maçta olmak çok önemli" dedi.

    Eski takımı Lazio ile bu statta çok maç yaptığı anımsatılan Muslera, "Tekrar Roma Olimpiyat Stadı'nda oynamak güzel. Burada daha önce çok maç oynadık. Mauri ve Ledesma gibi eski arkadaşlarımı gördüm. Uzun zamandır görüşmüyorduk iyi oldu. Hasret giderdik güzel bir akşamdı benim için" diye konuştu.

    Galatasaray ile bu yılki hedefleri de sorulan başarılı eldiven, "Her takımın olduğu gibi bizim de hedefimiz bu yıl şampiyonluk. Şampiyonlar Ligi'nde geçen yıl çeyrek final oynadık. Onu bu sene bir üst noktaya taşımayı umuyoruz. Taşıyabilirsek Türk futbolu için iyi olur" ifadelerini kullandı.

    İşte Angelina Jolie'nin gelinliği

    Baggio: Maradona'yla oynamak güzel ve keyifli

    İtalyanların eski yıldızı Roberto Baggio da Arjantinli efsanevi yıldız Diego Armando Maradona ile birlikte oynamanın nasıl olduğu sorusuna, "Daha önce de oynadım, güzel ve keyifliydi" yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli futbolcu Arda Turan'ın takımı İspanyol temsilcisi Atletico Madrid'in Arjantinli teknik direktörü ve aynı zamanda eski yıldız Diego Simone de bu geceye ilişkin, Papa'yı gördüklerini, dünya barışı için böylesine bir hayır maçı oynamanın ve bunları yaparken yıllardır görmediği arkadaşları görmenin güzel olduğunu kaydetti.

    Aynı karede görmeye alışmadığımız ünlülerin fotoğrafları

    BELÖZOĞLU: "PAPA İLE BULUŞMAK GÜZELDİ"

    Karşılaşma öncesi Vatikan'da Türk basın mensuplarına açıklamada bulunan Emre Belözoğlu ise, "Vatikan'da Papa ile buluşmak güzel bir duyguydu. Burada çok güzel bir amaç için beraberiz. Çok fazla sayıda Müslüman oyuncu yok, ben de buraya ülkem adına geldim. Elimizden geldiğince ülkemizi ve değerlerimizi temsil etmeye geldim, inşallah güzel bir akşam olur" ifadelerini kullandı.

    Özel uçakla Roma'ya gelen Belözoğlu, daha önce beraber oynadığı pek çok oyuncu ile bu maç dolayısıyla tekrar karşılaştığına dikkat çekerek, "Buraya gelince biraz yaşlandığımızı da hissettik tabii, genelde eski oyuncular var. Ama çok güzel bir ortam var, çok güzel bir amaç için buradayız ve elimizden geldiğince bu akşamı keyifli kılmaya çalışacağız" diye konuştu.

    Sabri Galatasaray'da kaldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow