hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rafinha ve Deulofeu Barcelona kadrosuna katıldı

    Rafinha ve Deulofeu Barcelona kadrosuna katıldı
    expand

    Barcelona geçen sezon Everton'da forma giyen Rafinha ile Celta Vigo'da kiralık olarak forma giyen Deulofeu'nun önümüzdeki sezon yeniden takıma katılacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Luis Enrique'nin göreve gelmesiyle birlikte yeni bir yapılanma içerisine giren Katalan ekibinde ilk hamleler gelmeye başladı. Barcelona alt yapısında yetişen ve şu anda iki farklı takımda kiralık olarak forma giyen Rafael Alcântara do Nascimento veya lakabıyla Rafinha ile Gerard Deulofeu Lázaro yeni sezonda Barcelona A takımında forma giyecek.

    Kulüpten yapılan açıklamada genç teknik adamın geçtiğimiz sezonu Celta Vigo'da birlikte geçirdiği ve 32 maçta forma verdiği Rafael Alcantara ile Gerard Deulofe'nun önümüzdeki sezon yeniden Barcelona forması giyeceği duyuruldu.

    EN YENİ TRANSFER HABERLERİ

    Genç futbolcular Barcelona resmi sitesine yaptılları açıklamada şu ifadeleri kullandı;
    Rafael Alcantara
    "Futbolu Barcelona'da öğrendim ve bu formayla kalıcı olmak için elimden geleni yapacağım. Luis Enrique ile Celta Vigo'da çalıştık. Takım için en iyisini isteyen ve her zaman elinden geleni yapan bir teknik adam"

    Gerard Deulofeu
    "Önümüzdeki sezon forma için büyük bir rekabet yaşanacağına eminim. İyi bir performans sergileyeceğime inanıyorum ve yeniden burada olduğum için çok mutluyum. Barcelona'nın kazanacağı kupalara katkı yapmak için elimden geleni yapacağım"

    Rafinha ve Deulofeu Barcelona kadrosuna katıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gerard Deulofeu kimdir?
    Gerard Deulofeu Lázaro (d. 13 Mart 1994; Riudarenes, İspanya), kanatta ve forvet pozisyonlarında oynayan İspanyol millî futbolcu. Barcelona'nın oyuncusu olan Deulofeu, Premier League takımlarından Everton'da kiralık olarak oynamaktadır. Deulofeu yeni sezonda Barcelona A takımında forma giyecek.

    Riudarenes, Girona, Katalonya doğumlu oyuncu, 2003 yılında dokuz yaşındayken Barcelona gençlik akademisine katıldı. 2 Mart 2011 tarihinde, ikinci lig mücadelesinde Córdoba takımıyla oynanan ve 4-1 kazanılan maçta 75. dakikada Eduard Oriol'un yerine oyuna girerek ilk kez Barcelona formasını giymiştir.

    2011 yılının Nisan ayı sonunda, Deulofeu Real Sociedad ile oynanan ve 2-1 kaybedilen La Liga maçında ilk kez A takım kadrosuna çağrılmıştır. 3 Ağustos'ta, Guadalajara ile oynanan ve 1-4 kaybedilen dostluk maçında, ilk kez as takımda yer almıştır. Üç gün sonra, Club América takımı ile oynanan ve 2-0 kazanılan maçın 90. dakikasında Seydou Keita'ya asist yapmıştır.

    Deulofeu,16 Eylül 2012 tarihinde Hércules takımı ile oynanan ve 2-1 kaybedilen mücadelede, Barcelona A takımı formasıyla ilk golünü atmıştır. İlk resmi maçına, 29 Ekim'de Mallorca ile oynanan ve 5-0 kazanılan lig maçının 63. dakikasında Cesc Fàbregas'ın yerine oyuna girerek çıkmıştır.

    Deulofeu, 15 Mayıs 2013 tarihinde Barcelona takımı ile Haziran 2017 yılına kadar geçerli olacak yeni bir sözleşme imzalamıştır.

    Deulofeu, İspanya'nın çeşitli yaş kategorilerindeki milli takımlarda forma giymiştir. Oyuncu Türkiye'de organize edilen 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası organizasyonunda İspanya U-20 takımı ile, Amerika Birleşik Devletleri takımını 4-1 yendikleri maçta 2 gol kaydetmiştir.

    Rafael Alcântara kimdir?
    Rafael Alcântara do Nascimento veya lakabıyla Rafinha (d. 12 Şubat 1993, São Paulo), Brezilyalı-İspanyol futbolcu. Ofansif orta saha pozisyonunda oynayan futbolcu, şu anda Celta de Vigo takımında forma giymektedir.
    Rafinha, aynı zamanda bir dönem Barcelona'da forma giyen şu anda Bayern Münih'te futbol hayatını sürdüren Thiago Alcántara'nın da kardeşidir.

    Brezilya'nın São Paulo şehrinde doğan Rafinha, 13 yaşında Barcelona'nın altyapısına girmiştir. Rafinha, Barcelona B takımındaki ilk maçına, 8 Ocak 2011'de Girona ile oynadıkları maçta 55. dakikada Jonathan dos Santos'un yerine girerek çıkmıştır.

    Rafinha, Katalan ekibi Barcelona'nın A takımındaki ilk maçına ise, 9 Kasım 2011'de Hospitalet ile oynanan Kral Kupası karşılaşmasında Cesc Fàbregas'ın yerine girerek çıkmış ve maçın son 15 dakikasında forma giymiştir.

    Rafinha'nın babası Mazinho, emekli futbolcu ve teknik direktördür. Mazinho, Brezilya Millî Takımı'nın 1990 ve 1994 FIFA Dünya Kupası kadrolarında yer almış ve 1994'de Brezilya ile Dünya Kupası'nı kaldırmıştır.

    Rafinha'nın annesi Valéria, eski bir voleybol oyuncusudur.

    Rafinha'nın ağabeyi Thiago, profesyonel futbolcudur ve Barcelona'nın A takımı ile İspanya Millî Takımı'nda forma giymektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow