hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rostov - Trabzonspor

    Rostov - Trabzonspor
    expand

    UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ilk maçta aldığı 2-0'lık galibiyetin rövanşında yarın deplasmanda Rusya'nın Rostov takımıyla karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 113'üncü maçına çıkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ilk maçta aldığı 2-0'lık galibiyetin rövanşında yarın Rostov ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, gruplara kalmayı hedefliyor.

    Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki ilk maçta avantajlı bir skor elde eden bordo-mavililer, Rusya'da bu avantajını değerlendirerek turu geçme mücadelesi verecek. Geçen sezon play-off turunda Arnavutluk'un Kukesi takımını eleyerek tarihinde ilk kez gruplara kalma başarısı gösteren Karadeniz ekibi Rusya'dan da turla dönmesi halinde art arda 2 sezon gruplara katılma başarısı gösterecek.

    İki takım arasında Olimp-2 Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 20.00'de başlayacak.

    - Alman hakem yönetecek

    Trabzonspor ile Rostov arasındaki karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer yönetecek. Zwayer'in yardımcılıklarını Marco Achmüller ile Florian Steuer yapacak. Dördüncü hakem olarak Markus Schmidt görev alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Önemli eksikler var

    Trabzonspor'da uzun süreli sakatlıkları bulunan Özer Hurmacı ve Bourceanu ile önceki gün yapılan antrenmanda sağ üst adalesinde kas yaralanması meydana gelen Bosingwa ile gribal enfeksiyon geçiren Gineli oyuncu Constant, Rostov maçında görev alamayacaklar. Son yapılan antrenmanda takımla çalışmalara katılan Mustafa Yumlu'nun forma giymesi bekleniyor.

    Trabzonspor'un Rostov karşısına Onur Recep Kıvrak, Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Belkalem, Musa Nizam, Medjani, Soner Aydoğdu, Sefa Yılmaz, Fatih Atik, Yusuf Erdoğan ve Cardozo muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor.

    112 maçta 43 galibiyet

    Bordo-mavililer, bugüne kadar yaptığı 112 maçta 43 galibiyet, 29 beraberlik aldı, 40 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı. Avrupa arenasında rakip fileleri 150 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde 152 gol gördü.

    Trabzonspor, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 28, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlanan eski adıyla UEFA Kupası'nda 64, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 ve UEFA İntertoto Kupası'nda 8 maç oynadı.

    Arsenal - Beşiktaş maçı saat kaçta hangi kanalda?

    - UEFA'da 65'inci maç

    Trabzonspor, Rostov maçıyla UEFA Kupası'nda 65'inci maçını oynayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Kupası'nda ilk olarak 1982-1983 sezonunda Almanya'nın Kaiserslautern takımı ile eşleşen bordo-mavililer, bugüne dek oynadığı 64 maçın 26'sında sahadan galibiyetle ayrıldı. 17 maçta berabere kalan bordo-mavililer, 21 maçta mağlup oldu.

    Bu maçlarda rakip fileleri 94 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde 88 gol gördü.

    He-Man filmi için en uygun 15 aktör

    - Avrupa performansı

    Trabzonspor'un, Avrupa kupalarında oynadığı 112 maçın performans tablosu şöyle:

    Organizasyon O G B M A Y
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Ş.K. Kupası ve Şamp. Ligi 28 10 7 11 24 34
    Kupa Galipleri Kupası 12 4 4 4 13 18
    UEFA Kupası 64 26 17 21 94 88
    UEFA Inter Toto 8 3 1 4 19 12
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    Toplam 112 43 29 40 150 152

    - Devlere karşı zaferler

    Trabzonspor, Avrupa sınavlarında güçlü takımlara karşı da başarılı sonuçlar aldı. Bordo-mavililer, 1976-1977 sezonunda İngiltere'nin Liverpool, 1983-1984 sezonunda İtalya'nın Inter, 1990-1991 sezonunda İspanya'nın Barcelona ve 1994-1995 sezonunda ise İngiltere'nin Aston Villa takımını Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 1-0'lık sonuçlarla yenmeyi başardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karadeniz ekibi, 1983-1984 sezonunda yendiği Inter'i 14 Eylül 2011'de oynanan Şampiyonlar Ligi grup maçında da 1-0 mağlup ederek Avrupa'da adından söz ettirmişti.

    Akıllı telefonda bir numara artık ne Samsung ne de Apple!

    - En farklı galibiyeti Arnavutluk takımı karşısında aldı 

    Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında en farklı galibiyetini Arnavutluk'un Vllaznia takımı karşısında aldı. Karadeniz ekibi, 2007-2008 sezonunda UEFA Intertoto Kupası'nda Arnavutluk temsilcisini sahasında 6-0'lık sonuçla mağlup ederek, 112 maçtaki en farklı galibiyetine imza attı.

    Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarında en farklı yenilgiyi ise İspanya'nın Barcelona takımı karşısında almıştı.Trabzonspor, Avrupa Kupa Galipleri Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Barcelona'ya 7-2'lik sonuçla mağlup olmuştu.

    Bordo-mavili ekibin Avrupa kupaları tarihinde en fazla gol atan oyuncusu ise eski golcüsü Hami Mandıralı oldu. Trabzonspor'un unutulmaz golcüsü, Avrupa kupalarında toplam 23 gol kaydetmişti. Bu oyuncuyu sezon başında Çin'in Shangai Greenland takımına transfer olan Paulo Henrique, 9 golle takip etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünlülerin gençlik halleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow