hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    112 Acil'i en çok çocuklar arıyor

    112 Acili en çok çocuklar arıyor
    expand

    Edirne Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin çocuklar tarafından gereksiz meşgul edilmesini engellemek için okullarda eğitim düzenledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edirne Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz meşgul edilmesini önlemek için okullarda eğitim düzenledi. Eğitim takvimi doğrultusunda belirlenen okulları ziyaret eden Sağlık Müdürlüğü çalışanları, sınıfları dolaşarak 112 Acil Çağrı Merkezi'nin sadece gerekli olduğu zamanlarda aranmasının önemini anlattı.

    Ülkeden ülkeye seçim barajları

    Çağrı merkezinin gereksiz meşgul edilmesi halinde ihtiyaç sahiplerine ulaşılamayacağını vurgulayan eğitmenler, daha sonra öğrencilere ambulansları gezdirdi.

    Erdoğan'dan Haşim Kılıç'a sert yanıt

    "20 bin çocuğa ulaşma hedefi"

    Edirne Sağlık Müdür Vekili Muhsin Kişioğlu, yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerinin son yıllarda artmasına rağmen gereksiz çağrıların sağlık çalışanlarının gerçek vakaya ulaşmadaki en büyük engeli olduğunu söyledi.

    Ahmet Hakan, Acun Ilıcalı ve Adriana Lima'yı yazdı

    Edirne'de çocuklara ulaşarak gereksiz çağrıların önüne geçmek istediklerini ifade eden Kişioğlu, "Edirne Komuta Kontrol Merkezi'ne 2 bin vaka için çağrı geliyor ama bunların da sadece 100'ü gerçek vaka. Gereksiz çağrıları yapanlar da ilkokul çağı çocuklarımız. Bu yüzden Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokolle okullarda eğitim veriyoruz. Amacımız 20 bin çocuğumuza ulaşmak" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    THY'den iç hatta indirim kampanyası

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow