hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    14 yaşındaki oğlunu aramak için sınırı aştı Kobani'ye gitti

    14 yaşındaki oğlunu aramak için sınırı aştı Kobaniye gitti
    expand

    Mersin'de sınıf arkadaşlarına "Kobani'ye gidip savaşacağım" notunu bıraktıktan sonra ortadan kaybolan 14 yaşındaki Fesih Ergün'ün annesi 50 yaşındaki Kıymet Ergün, PYD'ye katıldığını ileri sürdüğü oğlunu bulmak için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde sınırı aştığı Kobani'ye gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    8'inci sınıf öğrencisi Fesih Ergün, geçen 23 Eylül günü arkadaşlarına "Ben özgür olmaya gidiyorum. Kobani'ye gideceğim, Kobani'de savaşacağım" yazılı not bıraktıktan sonra ortadan kayboldu. Ailesinin ve arkadaşlarının kendisinden haber alamadığı ve polise kayıp ihbarı yapılan Fesih'in annesi Kıymet Ergün, IŞİD'e karşı savaşan PYD'ye katıldığı iddia edilen çocuğunu bulmak için Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne geldi. Oğlunu arayacağı Kobani'ye geçmeye karar veren anne Kıymet Ergün, izin almak için Suruç Kaymakamlığı'na başvurdu.

    Oğlunun kendisinden önce sınırı geçtiğini iddia eden Kıymet Ergün, "Fesih, Mersin'den kaçmış sınıra gidip IŞİD ile savaşacakmış. Ben peşinden geldim. Çocuğumu almak için sınırı geçmek istiyorum. Kaymakamlığa geldim, şimdi izin verdiler. Kobani'ye gidip çocuğumu almak istiyorum" dedi.

    Annelerin çocuklarına dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Kıymet Ergün, kaymakamlığın izin vermesiyle oğlunu aramak için sınırı geçip Kobani'ye gitti.

    Demirtaş, Kobani'ye geçti: "Bugün elele verme günüdür"

    Kerkük'te PKK ve IŞİD çatışıyor!

    Stalin'in toplama kampları: GULAG'lar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow