hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    9 yaşındaki çocuk kuduzdan öldü

    9 yaşındaki çocuk kuduzdan öldü
    expand

    Yozgat'ta, bir tilkinin ısırdığı ve kuduz teşhisi konulan 9 yaşındaki çocuk, iddiaya göre, ailenin maddi imkansızlıkları nedeniyle 3 gün geç götürüldüğü hastanede 22 gündür verdiği yaşam savaşını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yozgat'ta hayvan otlatan Ahmet Laçin, 25 Ağustos günü 9 yaşındaki oğlu Duran Laçin'i yanına çağırdı.

    Ancak, küçük çocuk kuduz bir tilkinin saldırısına uğradı. Sol gözünün üzerinden yaralanan çocuk olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Bu arada, çocuğun babasının öldürdüğü tilki de incelenmek üzere laboratuara götürüldü.

    Anne-baba intihar etti, ikizler davalarla büyüyor

    Duran Laçin'e Yozgat Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından kuduz şüphesiyle aşı yapıldı.

    Ancak çocuk bir süre sonra halsiz düştü ve bu kez de Akdağmadeni Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan tetkiklerde küçük çocuğun kuduz olduğunu belirlendi ve Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. İddiaya göre, baba maddi yetersizlikler yüzünden çocuğunu ancak 3 gün sonra Kayseri'ye götürebildi.

    8 Eylül'de yoğun bakıma alınan küçük Duran, dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Çocuk, otopsinin ardından Yozgat'ın akdağmadeni ilçesinde toprağa verildi.

    Bu arada, Yozgat merkeze bağlı Büyükmahal Köyü'nde çobanlık yapan Hacı Ahmet Laçin'in daha önce çeşitli hastalıklar nedeniyle 3 çocuğunu daha kaybettiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Dudağını uzatma, alnında öpeceğim"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow