hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Ağır samimiyet sınavlarından geçmekteyiz"

    Ağır samimiyet sınavlarından geçmekteyiz
    expand

    Ankara Arena Spor Salonu'nda Kutlu Doğum Haftası'nın açılış programı düzenlendi. Cumhurbaşkanı gül, Kutlu Doğum haftası töreninde konuştu. Önemli mesajlar verdi. Gül: "Günümüzde herkes gibi biz de ağır samimiyet sınavlarından geçmekteyiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Programa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Gül, "İnsan, ilişkilerini Allah ile nasıl kuruyorsa çevresindekilerle de öyle kurmak zorundadır. Kabul etmek gerekir ki günümüzde herkes gibi bizler de ağır samimiyet sınavlarından geçmekteyiz" dedi.

    Geri kalmışlığın kaynağı, otoriter rejimler ve şeffaflık ve hesap verebilirlik kavramlarına uzaklıktır

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kutlu Doğum Haftası'nın açılış programında konuştu.

    İslam ülkelerindeki geri kalmışlığın nedeni olarak, otoriter rejimleri, gelir dağılımındaki eşitsizliği, kamu yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirlik kavramlarına uzaklığıyla ilgili olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül şöyle konuştu: "Batı toplumlarının yaşadıkları onca travmalardan nihayet ders alarak kurumsal yapılanmada, birey hak ve özgürlüklerinde, refah artışında, gelir dağılımında, teknolojik gelişmede ve birey-devlet ilişkilerinde gerçekleştirdikleri ilerlemeler, iki dünya arasındaki mesafeyi, sadece zenginliğe ve ekonomik gelişmeye ilişkin bir nicelik farkından ibaret bırakmayıp, maalesef insani ve toplumsal gelişme alanında bir kalite ve seviye farkına da dönüştürmüştür. Bu farklılığın somut sonuçları olan İslam dünyasındaki otoriter rejimleri, bireysel hak ve özgürlüklerden yoksunluğu, kurumsal geriliği, eğitim yetersizliğini, gelir dağılımındaki eşitsizliği, yoksulluğu, kamu yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirlik kavramlarına uzaklığı görmezden gelmemiz mümkün değildir."

    Ağır samimiyet sınavlarından geçmekteyiz

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün peygamberi sevmenin her şeyden önce derin bir samimiyet gerektirdiğini belirtirken, İslam tarihinin de ortak özelliğinin dinde samimiyet olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "İnsan, ilişkilerini Allah ile nasıl kuruyorsa çevresindekilerle de öyle kurmak zorundadır. Kabul etmek gerekir ki günümüzde herkes gibi bizler de ağır samimiyet sınavlarından geçmekteyiz. Allah ve Peygamberle olan ilişkilerimizin özü samimiyet üzerine bina edilmiştir. Peki, diğer insanlarla, kendimizle, doğayla ve cümle mevcudatla kuracağımız ilişkinin dini ve ahlaki temeli ne olacaktır? Bu vesileyle bu konunun üzerinde hep birlikte yeniden düşünmeli ve her birimiz kendimizi gözden geçirmeliyiz... Birbirimize karşı samimi olmamızın, özümüzle sözümüzün, içimizle dışımızın bir olmasının her şeyden önce sağlıklı bir toplum olmanın en temel şartı olduğunu vurgulamak isterim."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow