hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili suç duyurusu

    Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili suç duyurusu
    expand

    Akkuyu Nükleer Santral projesiyle ilgili reklamlarla halkın yanlış yönlendirildiğini belirten Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, suç duyurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nükleer Karşıtı Platform Ankara Bileşenleri üyesi grup, Ankara Adliyesi önünde toplanarak, protesto içerikli pankart ve dövizler taşıdı.

    Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Ebru Akgün Yalçın, grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin mevcut kurulu gücünün ve potansiyelinin düzgün planlanması halinde, sadece kayıp kaçakların önüne geçilerek yeterli enerjiye ulaşılabileceğini savundu.

    Yalçın, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

    Nükleer santral ve nükleer enerji reklamlarıyla eksik ve yanıltıcı bilgiler verilerek insanların yanlış yönlendirildiğini öne süren Yalçın, "yanıltıcı içerikte reklam verilerek, Türk Bayrağı Kanunu'na, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a ve Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'ne aykırı davranış" sergilendiğini kaydetti.

    Yalçın, bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirerek, nükleer enerjiyle ilgili reklamların durdurulmasını, afiş ve bilboardların da kaldırılmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Satılık ada"ya 12 yıldır müşteri çıkmadı

    AİHM, Veli Saçılık davasında Türkiye'yi mahkum etti

    Melih Gökçek robotu kaldırıp dinozor dikecek

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow