hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ali Fuat Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol'dan açıklama

    Ali Fuat Yılmazerin avukatı Hüseyin Ataoldan açıklama
    expand

    İstanbul Istihbarattan sorumlu eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer ''Paralel Yapı'' operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Ünlü polis müdürünün evinde, diğer polislerin aksine 12 saat boyunca arama yapıldı. Yılmazer hala gözaltında. Operasyonla ilgili yankılar da devam ediyor. Ali Fuat Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol Şirin Payzın'ın Ne Oluyor programına telefon bağlantısıyla katıldı ve merak edilen soruları yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali Fuat Yılmazer, daha önce çıktığı çeşitli televizyon programlarında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde birçok operasyonun yapıldığını açıklamış ve bu açıklamaları Erdoğan'ın tepkisini çekmişti. Şimdi ise kendisi bir operasyonla suçlanıyor.

    Şirin Payzın'ın hazırlayıp sunduğu Ne Oluyor programının bu akşamki konusu da ''Paralel Yapı'' operasyonuydu. Eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol da programa telefonla bağlandı. Şirin Payzın ve konuğu gazeteci İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı.

    Hüseyin Ataol'un açıklamalarından satır başları...

    Savcılığın isnat ettiği suçlardan biri 312. madde. Dosya içindeki delillerden isnat edilen bu suçla ilgili somut bir belgeye varsayıma ulaşamadım. Savcılık dosyasındaki bilgi ve belgeler istihbari olarak yapılan dinlemelerin usulüne uygun olmadığı yönünde. 

    Bugün yapılmak istenen Adana'daki tırların durdurulması konusunda gözaltına alınan polisler içinde aynı fırtına kopartılmıştı, Böcek Operasyonu'nu yaptığı iddia edilen polisler içinde aynı fırtına kopartılmıştı. Bugün ben bunu siyasi bir algı olarak yorumluyorum ve bu polis arkadaşlarımızın adil bir yargılanma sonucunda her şeyi kanuna nizama uygun olarak yaptıklarını ortaya koyacağız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dosyada Hrant Dink cinayeti ile ilgili hiçbir suçlama yok. Nedim Şener ve Ahmet Şık ile ilgili operasyonun da onlarla ilgili değil ama dinlemelerle ilgili bir husus var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow