hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alkollü ambulans şoförü ölüme neden oldu iddiası

    Alkollü ambulans şoförü ölüme neden oldu iddiası
    expand

    Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'ne bağlı Beytaşı Köyü'nde kalp krizi geçiren 61 yaşındaki Hıdır Kuş'u almaya giden ambulans şoförü M.Ç.'nin sarhoş olduğu, el freni çekmediği için de ambulansın 5 metrelik uçuruma düştüğü ve hastaneye geç kalındığı için Kuş'un da bu yüzden öldüğü iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da yaşayan ve yaz mevsimini geçirmek için geldiği memleketi Nazimiye İlçesi'ne bağlı Beytaşı Köyü'nde dün saat 02.00 sıralarında kalp krizi geçiren Hıdır Kuş için eşi ve komşuları, 112 Acil Servis'ten yardım istedi.

    Nazimiye İlçesi'ne 15 kilometre mesafede bulunan Beytaşı Köyü'ne gelen ve M.Ç.'nin kullandığı ambulans, hasta Hıdır Kuş'un evine yaklaşık 50 metre mesafede durdu.

    Ambulansta bulunan acil tıp teknisyeni eve giderek Kuş'a ilk müdahalede bulundu.

    Ancak durumunun ağır olması nedeniyle sedyeye konulan Kuş, ambulansa taşınırken, sedyeden düştü.

    Tıp teknisyeni ve yanındaki 2 yaşlı köylü, ambulans içerisinde bulunan şoför M.Ç.'yi çağırarak yardım etmesini istedi.

    Şoför M.Ç.'nin ilk çağrıya olumsuz yanıt vermesine rağmen sonradan yardım için ambulanstan indiği sırada, el freni çekilmeyen ve boşa alınan ambulans da kendi kendine hareket ettiği ve yoldan çıkarak menfez üzerinden meşe ağaçlarını kırarak, 50 metre ileride bulunan, 5 metre yüksekliğindeki uçurumdan aşağı düştüğü iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ambulansın yoldan çıkarak uçuruma düşmesi nedeniyle saat 02.40 sularında ikinci ambulans çağrıldı.

    Ancak ikinci ambulansın gelişi gecikince Kuş, şurunu kaybederek fenalaştı.

    Bunun üzerine köy yakınlarında bir mezradaki bir vatandaşın otomobili getirilerek, Kuş'u Nazimiye'ye götürmek için yola çıktı. Yolda, ikinci ambulans aktarılan Hıdır Kuş, hastaneye varmadan yolda yaşamını yitirdi.

    Kalp kirizi geçiren hasta sedyeden düştü

    Beydaşı Köyü'nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Hıdır Kuş'un komşusu ve olayların tanığı olan Süleyman Şengül, ambulans şoförü M.Ç.'nin sarhoş olduğunu ileri sürerek, "Gece saat 02.00 sıralarında Hıdır Kuş'un eşi haber verdi. Evine gittik, baktık durumu kötü. Hemen acil servisini aradık, yaklaşık 40 dakika sonra ambulans geldi. Köyde evler birbirine uzak, en yakın komşusu bendim. Ben yanlarına giderek yardım ettim eşimle birlikte. Sonra hastayı sedyeye koyarak ambulansa getirmeye çalıştık o sırada hastayı sedyeden düşürdüler. Hastayı tekrar sedyeye aldık zor bela. Hastayı tam ambulansın yanına getirdik bi baktık ambulans aniden haraket etti ve dereye uçtu. Sonra ikinci ambulans icin tekrar 112'yi aradık. İkinci ambulans gecikince köy yakınlarındaki mezradan başka bir komşunun taksisi ile hastayı Nazimiye'ye yolladık. Ambulans yolda almış ama çok geciktiği için hasta yolda ölmüş" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görgü tanığı: Ambulans şoförü sarhoştu

    Ambulans şoförü M.Ç.'nin kendilerine yardım etmediğini, şüpheli hareketler yaptığını ve alkol koktuğunu iddia eden Şengül, şunları söyledi:  "Şöförden alkol kokusu geliyordu. Hastayı sedyeye alırken çağırdık, yardım etmesini istedik, gelmedi. Aracın yanında durdu, biz hastayı getirirken. Ambulans dereye uçtu, kendisi içinde yoktu. Neden böyle oldu? diye sorduk. 'Ambulans boşta el ferinini çekmemişim, dereye uçtu' dedi ve bize hakaret ederek ağır sözler kullandı. Sonra olay yerinden kaçtı ve biz bu şahıstan şikayetçiyiz. Hıdır Kuş'un ölümünden bu kişi sorumludur. Ambulansı güvenli şekilde durdursaydı, hasta hemen hastaneye gider ve kurtulurdu. Saatlerce gecikti ve bu yüzden öldü."

    Yaşamını yitiren Hıdır Kuş'un yakınlarının şikayeti sonrası Nazimiye Cumhuriyet Savcılığı, çok yönlü soruşturmü başlattı.

    Bu iddiaalar üzerine Sağlık Müdürlüğü de olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow