hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'daki o mahallede IŞİD bayrakları dalgalanıyor

    Ankaradaki o mahallede IŞİD bayrakları dalgalanıyor
    expand

    Ankara’da 25 kişinin IŞİD'e katıldığı belirtilen Hacıbayram Mahallesi’nde sokaklarda tevhit bayrakları açıldığı ve örgütün adam kazanmak için propagandasının devam ettiği görüntülendi. Pek çok kişinin örgütle ilişkide olduğu ve Suriye'ye gidip geldiği ileri sürülen mahalleden bazı Alevi kökenli ailelerin çocuklarının da IŞİD'e katıldığı öne sürülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BirGün gazetesinden Doğu Eroğlu, Ankara'da 25 kişinin Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldığı Hacıbayram Mahallesi'ni haberleştirdi. Örgüt bayraklarının görüntülendiği mahallede, 18 yaşın altındaki pek çok çocuğun IŞİD sempatizanı olduğu ve örgütün Suriye'nin Rakka kentindeki tesislerine gidip geldikten sonra Ankara'daki örgütleme faaliyetlerini yürüttüğü ileri sürüldü.

    Suriye’de çarpışan ve örgüte Mamak, Sincan, Keçiören gibi bölgelerden giden Ankaralıların sayısının 50’yi aştığının belirtildiği haberde, IŞİD militanlarının sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflara değinildi ve "Hacıbayram-Rakka cihat otobanının" hâlâ faal olduğu dile getirildi.

    Bohçacı ve pazarcılar IŞİD'e katılıyor

    Haberde, örgüte katılanların isim isim bilindiğinin belirtildiği mahalledeki 17 kişinin de IŞİD'e katıldığı ve dönem dönem Suriye'ye gidip geldiği bilgisi yer aldı. Bunların bilinmesine rağmen mahallede bir önlem alınmadığı anlatılan haberde, Selefi tarikatların örgütlediği "Paşalar", veya "Elekçiler" olarak tanınan, bohçacılık ve pazarcılık yaparak geçinen ailelerden kişilerin örgüte katıldığı bilgisine yer veriliyor. Haberde mahallede yaşayan Alevi kökenli ailelerin çocuklarından da IŞİD'e katılanlar olduğu öne sürüldü ve bunun mahallede şaşkınlık yarattığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New York Times da haber yapmıştı

    Hacıbayram Mahallesi'ndeki durumun uluslararası basında da yer aldığı belirtilen haberde, 15 Eylül'de New York Times'de mahallenin IŞİD ile ilişkisine dair yayınlanan bir makalede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun Hacıbayram Camisi'nden çıkarkenti fotoğrafının kullanılmasıyla yaşanan tartışma hatırlatıldı. Haberde, kullanılan fotoğraf nedeniyle tartışma yaratan bu makalenin ardından Terörle Mücadele Şubesi ve Milli İstihbarat Teşkilatından kişilerin gelerek mahallede inceleme yaptığı ancak herhangi bir soruşturma başlatılmadığı anlatıldı.

    Erdoğan New York Times'ın haberine sert çıktı: "Edepsizlik"

    New York Times o fotoğrafı çıkardı

    Suriye'ye gidip geliyorlar

    BirGün'ün haberine göre, Adil, Bayram ve Cemalettin T., Eyüp G., Tuncay ve Erdal D., Dursun G. ve Haydar D.’nin, dönem dönem Suriye’ye gittikleri ve mahallede IŞİD propagandası yaptıkları belirlendi. IŞİD saflarında çarpışırken ölen Halil İbrahim G., Suriye’de IŞİD egemenliğindeki bölgelerden birinde idari sorumlu olduğu öne sürülen Oğuzhan G. (Muhammed Selefi adıyla biliniyor) ve komutan olduğu iddia edilen Yusuf D. (Kurukafa lakabıyla anılıyor) de Hacıbayram’dan IŞİD’e giden isimler arasında. IŞİD adına Suriye ve Irak’ta eylemlerde bulunan Hamza Baba lakaplı şahıs, Mustafa Ü. ve Yunus K.’nin yanı sıra, IŞİD’in Kobane kuşatması sırasında 19 Ekim tarihinde bir YPG karargâhına canlı bomba saldırısı düzenleyen şahısların da Ankara’nın Mamak, Keçiören, Etlik ve Sincan semtlerinden IŞİD’e katıldıkları belirtiliyor. Hacıbayram’dan 25 ila 30 arası kişinin hâlâ IŞİD saflarında olduğu, bazılarının aralıklarla mahalleye dönüp Suriye’ye geri gittikleri biliniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Financial Times: "IŞİD nedeniyle zor durumda"

    Erdoğan'dan IŞİD yanıtı

    Militan topluyorlar

    Hacıbayram Mahallesi’nde 18 yaşın altındaki pek çok çocuğun, IŞİD sempatizanı oldukları ve örgütün Rakka’daki tesislerine gidip geldikten sonra Ankara’da örgütleme faaliyeti yürüttükleri belirtilen haberde, Rakka’ya giden pek çok çocuğun, örgüt tarafından eğitilip, kendilerine telkin edilenleri yaşıtlarına aktarmaları için yaşadıkları yerlere geri gönderildikleri iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gündüz vakti propaganda

    Haberde, mahalledeki örgütlenme faaliyetlerinin başında olduğu sanılan ve Murat İbrahim olarak tanınan şahsın, Hacıbayram hakkında çıkan pek çok habere karşın mahalleye gelip gitmeyi sürdürdüğü, sürekli giydiği beyaz cübbesi ve uzun sakallarıyla tanınan şahsın açıkça IŞİD için faaliyet yürüttüğü, sokakta gördüğü çocuklara cep telefonundan IŞİD vahşetine ilişkin videolar izleterek propaganda yaptığı ve milis toplamaya çalıştığı aktarıldı. Haberde, mahallede IŞİD’e destek veren çocukların, gündüz ellerinde Tevhit bayraklarıyla dolaşmasının da görüntülendi.

    "Seyit Rıza'nın cesedi yakıldı ve külleri savruldu"

    "Dersim Katliamı"nda gaz kullanılmasının belgesi ortaya çıktı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow