hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'daki Gezi davasında ilginç savunmalar

    Antalyadaki Gezi davasında ilginç savunmalar
    expand

    Antalya'daki Gezi olaylarıyla ilgili görülen davada, sanıklar ilginç savunmalar yaptı. Tamirci çırağı M.K. savunmasında "Herkes eğleniyordu, ben de eğlenmek için gittim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya'da geçen yıl 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gece ve sonrasında yaşanan Gezi olaylarıyla ilgili "kamu malına zarar verme" ve "görevliye direnme" suçlarından 41 sanık hakkında 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın bugünkü duruşmasına, bazı sanıklar katılmadı. Duruşmaya katılan sanıkların hiçbirisi polise taş atma veya mala zarar verme suçlarını kabul etmedi.

    "Herkes eğleniyordu ben de gittim"

    Tamirci çırağı olduğunu belirten M.K., "Ben eyleme siyasal amaçla gitmedim. İşten çıktım, herkes eğleniyordu ben de eğlenmek için gittim" dedi.

    Arkeoloji mezunu H.Ç. ise ifadesini İstanbul'da verdiğini belirterek, "Ben Arkeoloji Bölümü mezunuyu. Doğaya verilen zararla ilgili eyleme katıldım. Toza ve güneşe alerjim olduğu için yüzümü kapattım. Yanımdan hızla bir gaz kapsülü geçti. Ağacın arkasına gizlendim. Refleks olarak da elimdeki taşı fırlattım ama polise değil" diye konuştu.

    Davaya katılan 15 polis memuru, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtti. Ancak polisler, hangi sanıkların kendilerine saldırdığını tespit edemediklerini kaydetti. Polis tarafından çekilen görüntülerin bilirkişi tarafından incelenmesi sonrasında polisin hangi sanıklardan şikayetçi olacağı belirlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilirkişi raporlarının gelmesi ve bazı sanıkların ifadeleri için duruşma 9 Ocak 2015 tarihine ertelendi.

    İnsanda bulunan 10 körelmiş organ

    Kobani'den son kareler!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow