hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aylin Nazlıaka: "Arıtım sürecinden geçmeyen sudan numune alındı"

    Aylin Nazlıaka: Arıtım sürecinden geçmeyen sudan numune alındı
    expand

    CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Gökçek'in sitemizde tahlil yaptırdığını iddia ettiği su, musluktan gelen su değildir. Sitemizde arıtma sistemi bulunmasına rağmen kasıtlı olarak arıtım sürecinden geçmeyen sudan numune alınmıştır. Gökçek'in verileri de kendisi gibi yalandır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aylin Nazlıaka'nın yazılı açıklaması şöyle:

    "Ağustos ayından bu yana Ankara'nın su sorununu sıklıkla dile getirmem nedeniyle kendi suçlarını örtmeye çalışan Gökçek tarafından hedef alınmış bulunmaktayım. Meslek odalarının ve benim sorularıma Ankaralıları ikna eden yanıtlar veremeyen Melih Gökçek, sorunu Aylin Nazlıaka'nın su sorununa indirgemeye çalışmaktadır.

    Damacana şirketleri üzerinden su ticaretine soyunan Gökçek, gerçek gündem olan Ankara suyu ile ilgili iddiaların üstünü örtmek için konuyu benim üzerimden kişiselleştirmektedir.

    Öte yandan bizlerin su sorununa dikkat çekmemiz sonucunda Gökçek, Ankara'ya Kızılırmak suyu verdiğini itiraf etmek durumunda kalmıştır. Bu bilgiyi neden bugüne kadar saklamıştır? Neden basın açıklamasında üç aydır Kızılırmak suyu verdiğini söylerken, kendi televizyon kanalında altı aydır verdiğini itiraf etmiştir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Gökçek'in verileri de kendisi gibi yalandır"

    Gökçek'in sitemizde tahlil yaptırdığını iddia ettiği su, musluktan gelen su değildir. Sitemizde arıtma sistemi bulunmasına rağmen kasıtlı olarak arıtım sürecinden geçmeyen sudan numune alınmıştır. Gökçek'in verileri de kendisi gibi yalandır. Eğer veriler Gökçek'in dediği gibi olsaydı 21 hanenin olduğu sitede sadece benim hastalanmam mümkün müdür?

    Bu bile tek başına Gökçek'in konuyu nasıl kişiselleştirdiğini göstermektedir. Siyasetçiyim, günümün dörtte üçünü dışarıda geçiriyorum. 2014 Ağustos ayı içerisinde tanı konulan gastroenterit vakalarının sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre bazı hastanelerde 2 kat civarında, bazılarında da 2.5 kattan fazla artış göstermiş durumda. Bu verilere cevap veremeyen Gökçek, Ankaralılara hesap vermelidir. Hastanelerin acil bölümlerine başvuran Ankaralıların hepsi bizim siteden mi su kullanıyormuş diye sormak gerekiyor. Ankara'da su analizi yapmak için akredite olan ASKİ, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir kurumdur. Melih Gökçek, kendilerinin amiridir. Davul da tokmak da Gökçek'in elindedir.

    "CHP'li Aylin Nazlıaka Ankaralılardan özür dilesin!"

    "Sahte analiz sonuçlarının amacı bellidir"

    18 Eylül 2014 Perşembe günü sitenin deposundan numune alan ekiplerin klorlanmamış bölümden numune aldık dediğine ilişkin görüntüler elimizde mevcuttur. Bu sahte analiz sonuçlarının amacı bellidir. Boğazına kadar pisliğe batmış olan Melih Gökçek, kendince bana çamur atmaya çalışıyor. Bana ne kadar saldırırsa saldırsın Ankara'nın su sorununa ilişkin gerçeklerin ortaya çıkması için mücadele etmeye devam edeceğim.  Çünkü şuna inanıyorum; 'Adaletsizliğini önleyemeyeceğimiz zamanlar olabilir ama adaletsizliğe itiraz etmeyeceğimiz bir zaman asla olmayacaktır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara'nın şebeke suyu kirli mi?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow