hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağımsız vekilden Erdoğan'a "tuzluk" tepkisi

    Bağımsız vekilden Erdoğana tuzluk tepkisi
    expand

    Burdur Bağımsız Milletvekili Hami Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı "tuzluk" ifadesiyle ilgili "Böyle bir yakıştırma üzücü. İnsanların aileleri, çevreleri, çocukları, dostları var. Ayıptır, nezaketsizliktir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıldırım, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ayasofya'nın "Ayasofya Cami" adı altında ibadete açılması konusunda kanun teklifi vermesinin ardından haksız eleştirilere hedef olduğunu, iktidar partisince itibarsızlaştırmaya çalışıldığını ileri sürdü.

    Ayasofya'nın ibadete açılması yönündeki düşüncesinin yeni olmadığını, geçmişte de buna yönelik düşüncelerini ilgili kişilere aktardığını belirten Yıldırım, bu konuyu istismar ettiği eleştirisinin doğru olmadığını söyledi.

    Yıldırım, "Bu benim ideallerimin bir parçasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının göstergesidir. Böyle inandığım bir konuda beni samimiyetsizlikle suçlamak çirkindir. İktidar partisi getirsin, ben teklifimi geri çeker, onların teklifine lehte oy veririm" dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Afyonkarahisar'da partisinin istişare toplantısında yaptığı konuşmaya da değinen Yıldırım, Erdoğan'ın bazı milletvekilleri için kullandığı "tuzluk" ifadesini eleştirdi.

    Bunun partiden istifa eden milletvekillerine yönelik "küçültücü" bir ifade olduğunu söyleyen Yıldırım, "Böyle bir yakıştırma üzücü. İnsanların aileleri, çevreleri, çocukları, dostları var. Ayıptır, nezaketsizliktir" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bağımsız bir milletvekili olarak sadece kendi düşüncelerini dile getirdiğini ifade eden Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm olumsuzlukların nedenini "paralel yapı" olarak belirlediğini söyledi.

    Bazı çevrelerin ortaya inandırıcı deliller konulmadan suçlanmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Yıldırım, "Ben bağımsız milletvekili olarak kendi adıma konuşuyorum. Pensilvanya adına konuşmuyorum, Hizmet Hareketi adına konuşmuyorum. Hizmet hareketinin yaptığı birtakım işlerde onların doğru yaptıklarını söyledim, yine söylerim. Ama ben ne ondanım ne bundanım" ifadelerini kullandı.

    Fethullah Gülen'i eserleri ve hizmetleri nedeniyle takdir ettiğini söyleyen Yıldırım, "Başbakan olabilirsiniz, milletvekili olabilirsiniz ama pozisyonunuz size, eserleriyle ortada olan bir ilim adamını, sanatçıyı, sporcuyu
    aşağılama hakkı vermemeli" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow