hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balıkçılara hava muhalefeti engeli

    Balıkçılara hava muhalefeti engeli
    expand

    1 Eylül itibariyle 2014-2015 balık sezonunun açılmasıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayan Sarıyer Rumeli Feneri Köy balıkçıları, Marmara Denizi ve Karadeniz'de etkili olan poyraz nedeniyle denize açılamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Balıkçıları yerinde ziyaret etmek için Rumeli Feneri Köyü'ne gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, köy kahvesinde balıkçılarla birlikte sohbet ederek balıkçıların sorunlarını dinledi.

    Sohbetin ardından basın mensuplarıyla birlikte iskeleye inen Şükrü Genç, balığa çıkmak için hazırlıklarını tamamlayan bir tekneyi  de ziyaret etti. Tekne kaptanıyla bir süre sohbet eden Genç daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

    Balıkçıların hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Şükrü Genç, "Biraz sonra Nisan'dan bugüne kadar olan yasak kalkacak, arkadaşların yolları açık olsun. Ağları tamir edilmiş durumda, tayfalar geldi  ve stoklarını yapmış durumdalar. Onların en büyük beklentileri balık sandıklarının dolu olarak gelmesi. Geri geldikten sonra esas onların sıkıntıları başlıyor. Bir taraftan denizle mücadele ederek orada balık tutarken sıkıntıları var, bir taraftan da  balığın pazarlanması yönünde sıkıntılar var" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Hava muhalefeti nedeniyle balığa çıkamıyoruz"

    Balığa çıkmaya hazırlanan tekne kaptanı İsmet Yalçın ise "Biz yola çıkmayı çok istiyoruz. 15 Nisan'dan beri bekliyoruz bu günü. Fakat hava muhalefeti olduğu için bu gece çıkamayacağız. Havayı bekliyoruz, hava ne zaman durulacak biz de o zaman yola koyulacağız. Önce Karadeniz'e bakacağız. Balık bulamazsak Marmara'da balık varsa Marmara'ya gideriz. Balık neredeyse haberleşiyoruz biz de teknelerimizle oraya gidiyoruz. Şu anda her balığın en bol olduğu döneme giriyoruz. Palamut, istavrit, hamsi, çinekop beklediğimiz balıklar arasında" dedi.

    İlk günden umduklarını bulamadılar

    Öte yandan, "Vira Bismillah" diyerek teknelerle denizlere açılabilen balıkçılar ise ilk günden umduklarını bulamadılar.

    Bazı tekneler boş dönerken bazıları ise az miktarda balıkla döndü. Balık azlığı nedeniyle Yenikapı Balık Hali'nde beklenen yoğunluk yaşanmadı.

    "İlk günüm berbat geçti"

    Denizden boş tekneyle dönen balıkçı Hakkı Memiş "İlk günüm berbat geçti. Boş döndük. Bunun sebebi hava muhalefeti. Bir çok balıkçı bu durumda. Marmara'da balık yok" dedi. 

    "Marmara'da balık kalmadı"

    Başka bir balıkçı ise "Balık mevsimi bu sene biraz zor geçecek. Marmara'da balık kalmadı, balık Çanakkale'den geliyor. Bu sene hava sert olduğu için birçok arkadaşımız boş geldi. Havalar düzelirse inşallah daha iyi olur" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beykoz'da denize giren 2 kişi kayboldu

    Cennet koyda yasak kalktı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow