hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Erdoğan: "İnternette yeni düzenlemeler yapılacak"

    Başbakan Erdoğan: İnternette yeni düzenlemeler yapılacak
    expand

    Başbakan Erdoğan internet düzenlemesi konusunda oldukça önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Bu milleti Youtube'a, Facebook'a yedirmeyiz" diyerek internette yeni düzenlemelerin yapılacağına dikkat çekti. Bu sitelerin kapatılma seçeneğinin de yer aldığı bir dizi çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Başbakan, telefon görüşmelerinde güvenli hat kullanmadığını açıkladı. Başbakan, Gülen cemaati için ise "intikam timi" benzetmesi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, ATV ve A Haber televizyonlarının ortak canlı yayınında soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

    "Şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak bakanlarınızla ya da devletin önemli isimleriyle, mesela MİT Müsteşarı'yla dinlenme riski olmadan konuşabilecek durumda mısınız" sorusu üzerine Erdoğan, "Hayır değilim. Şu anda mesela güvenlikli hat denilen telefonları artık kullanmıyorum, bıraktım. Şimdi artık normalden konuşuyorum, 'dinlerseniz dinleyin' diyorum, 'ne dinlerseniz onu dinleyin' diyorum. Bu hale geldi iş. Bu işin rezilliği çıktı" diye konuştu.

    "Bu durumdan nasıl kurtulunacak? Devlet için bir risk" sorusuna karşılık Erdoğan, şunları söyledi:

    "Şu anda TÜBİTAK'ta vesaire çok kararlı adımlar attık, atıyoruz. Bunu temizleyeceğiz, bunun hiç lamı cimi yok. Öyle hafiften geçemeyiz ve mutlaka da bunun hesabını en ciddi şekilde, en kararlı şekilde soracağız. Onun için diyorum, 'bunların inlerine gireceğiz' derken bunu söylüyorum. Bunu millet adına söylüyorum, şahsım adına değil. Bunun ortaklarının içinde anamuhalefeti de var diğerleri de var. Niye onlar bizimle beraber bu yolda bu mücadeleyi vermiyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Onlar da hesabını verecekler. Bu ülkede hakimi dinleniyor, savcısı dinleniyor. Çıkıyor diyor ki 'ben de dinleniyorum,' öbürü diyor ki 'ben de dinleniyorum' niye beraber değilsin?"

    Deniz Baykal'a ait görüntülerin durdurulması için hemen talimat verdiğini ve yarım saatte görüntülerin durdurulduğunu anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Hala bakıyorum CHP'nin o günkü Genel Başkanı diyor ki 'kağıtlı belge.' Bunun kağıtlı belgesi olur mu? İşte görüntü ortada. Biz senin bu görüntünü durdurduk mu, durdurmadık mı? Durdurduk, bitti. Şu anda yapılanlar, dinlemeler vesaireler, senin halef selef olduğun adamın Meclis'in salonuna
    getiriyor, orada montaj dinlemeler gösteriyor. Geçenlerde ben A Haber'de bazı montaj dinlemeleri sizler de yayınladınız. Bahçeli'nin, Kılıçdaroğlu'nun. Hatta yanınızda varsa onları bir vatandaşa dinletebilirsek montaj teknolojisi ne kadar ileri gitmiş, bunları görmesi bakımından halkımın çok isabetli olur. Çünkü halkımız bilmiyor gerçekten montaj olabiliyor mu? Kılıçdaroğlu'nun Sarıgül ile
    ilgili oradaki ifadeleri... Bunlar hep çok çok manidar. Adamı ipe götürür bu dinlemeler öyle montaj var. İnsanları eşlerinden ayırır, aileyi bozar. Her türlü şey bunun içinde var."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "30 Mart'tan sonra atacağımız başka adımlar var"

    Başbakan Erdoğan, "Yargıda ve emniyette sağlam kadrolar da var. Ancak hepsinde paralel yapının elemanlarınca dinlendikleri ve şantaja her an maruz kalabilecekleri korkusu var. Her türlü yasal düzenlemeyi yaptıktan sonra dahi o korukları yenemezseniz, onların felç durumundan çıkmaları kolay olmayacak. Temiz kadroları rahatlatacak nasıl bir adım atmayı düşünüyorsunuz?" sorusunu yanıtlarken, getirilen internet yasasına bazı çevrelerin hemen karşı çıktığını ifade etti.

    Başbakan Erdoğan, "O alanda bile 30 Mart'tan sonra atacağımız başka adımlar var. Bazıları youtube, facebook, şudur budur, bazı şeyler söylüyorlar. O konularda 'acaba dünya ne der, şu ne der, bu ne der' inanın benim ve bazı arkadaşlarımın hepsinin demiyorum, bu konuda kararlılığımız var. Yani biz bu milleti youtube'a, facebook'a, şuraya, buraya yediremeyiz. Atılması gereken adım
    neyse bu adımı en kesin hatlarla atacağız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kapatılmaları dahil mi" sorusu üzerine Erdoğan, "Dahil, çünkü bu insanlar veya bu kurumlar kazançları için, imkanları için her türlü ahlaksızlığı, her türlü casusluğu, ajanlığı teşvik ediyorlar. Bunun sınırı yok. Sınırsız bir şey. Böyle bir özgürlük anlayışı olamaz" dedi.

    Ses kayıtlarındaki "Alevi" ifadesi

    "Ses kayıtlarında eski Adalet Bakanının bir hakim için 'Alevi' şeklinde ifadesinin yer aldığının" hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Büyük ihtimalle o da bir montaj. Çünkü şu anda Hatay'da tabii bir seçim var. Hatay seçiminde malum, o bölgede Nusayriler'in belli bir ağırlığı var, onları tahrike
    yönelik oraya bir montaj koymuş olabilirler. Bu tabii Sayın Kılıçdaroğlu'nun da çok hoşuna gider" ifadesini kullandı.

    Erdoğan, "Fetullah Gülen'in kim gelirse gelsin değişmeyen bir düzen istediği söyleniyor. Türkiye'de seçimler olacak, geçecek ama bir vesayet gücü İran'daki Ayetullah gibi devam edecek. Recep Tayyip Erdoğan olarak 'Bunlar bunu kurmak istiyor' diye ne zaman düşünmeye başladınız?" sorusu üzerine, anayasa referandumunda bu kişilerin çok hırslı bir çalışması olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Dinlemeler devam ediyor"

    Bu sırada dinlemelerin devam ettiğini anlatan Erdoğan, "Dinlemeler devam ediyor çünkü dinlemelerle ilgili diyelim ki Bakan arkadaşımıza sorduğun zaman, 'Asla böyle bir şey yok endişe etmeyin', bu söyleniyor. Siz, tabii bir de Bakansınız, Başbakansınız, kriptolu hattan konuşuyorsunuz. Böyle bir şeyin dinlenildiğini falan anlamak mümkün değil ki üstelik de yasak. 'Bu adamlar bu yasağı nasıl çiğnerler' diyorsunuz. Bu, bir casusluk suçuna girer. Çünkü adamlar
    oraya güveniyor tabii. Oralardan belki de, orada da imamları var ya. Biz imamı zaten sadece camide biliyorduk meğerse oralarda da imamı varmış yani" diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı Gül de dinlendi mi?

    Erdoğan, "Sadece Cumhurbaşkanlığı mı dinlenmemiş" sorusu üzerine de "Ben orada da ikili telefon görüşmelerinin dinlenmediğine inanmıyorum, Sayın Cumhurbaşkanımız o konuda ne derse desin. Arşivde duruyor, vakti saati geldiğinde bunlar onu da açıklarlar. Bu olayların bir defa geçmişe bir bakın, sene 1980, bu işin başlangıcıdır. Şu anda 2014'teyiz. 34 yıl. 34 yıldır bu çark çalışıyor ve şu anda zirve yaptığı noktadır" değerlendirmesinde bulundu.

    Erdoğan, "Çünkü bunlarda bir de şu var, bunlarda takiyye meşrudur, yalan meşrudur, iftira meşrudur, fitne fesat meşrudur. Yani amaca ulaşmak için, gayeye ulaşmak için her yol meşrudur. Bu bir dini örgüt değildir, dini cemaat hiç değildir. Tamamen siyasi bir örgüttür ve bu örgütün içerisinde casusluğa varıncaya kadar her şey vardır" dedi.

    "Azerbaycan'da okullarına el konuldu, o konuda bilgi geldi mi" sorusuna karşılık Erdoğan, "Bugün ben konuşmadaydım, konuşmadan çıkınca söylediler, şeyini alamadım, çünkü buraya geldik" ifadesini kullandı.

    "Obama, 'mesaj alınmıştır' dedi"

    ABD'nin sorulması üzerine de Erdoğan, şunları kaydetti:

    "Sayın Obama ile de bu konuları görüştüm. Oradan da umutluyum. Gereken her şeyi söyledim. 'Ülkemdeki huzursuzluğun kaynağındaki kişi sizdedir', 'Pensilvanya'da'dır' dedim, bu kadar açık söyledim. 'Ben de sizden gereğini bekliyorum' dedim. 'Çünkü benim ülkemin iç güvenliğini tehdit edenler sizdeyse, siz de buna karşı gerekli tavrı koymalısınız. Amerika'nın iç güvenliğini tehdit
    eden kişiler bende olduğu zaman siz nasıl benden bunları istiyorsanız ben de sizden aynı şekilde bunları isteme hakkına sahibim' dedim. Bunları bu kadar açık kendisine söyledim. Olumlu baktı. Yani 'Mesaj alınmıştır' dedi."

    Kırmızı bülten çıkacak mı?

    Erdoğan, "Kırmızı bültenin söz konusu olup olmadığı" sorusunu da "Niye olmasın, işte diyorum ya her şeyin önce altyapısını bir oluşturacaksın, hazırladığın bülteni de sağlam hazırlayacaksın" diye yanıtladı.

    "Beyaz Saray imamları mı var" sorusu üzerine Erdoğan, "Yok, o kadar da abartmayalım diyorum artık. O zaman çok farklı bir güç devşirmiş oluruz onlara" diye konuştu.

    "Paralel örgütle cemaat tabanının dikkatle ayrılması konusunda hassasınız" ifadesinin kullanılması üzerine Erdoğan, burada çok samimi insanlar olduğunu belirtti.

    Mustafa Koç ile görüşmesi

    Başbakan Erdoğan Mustafa Koç ile görüşmesine Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani'nin aracılık yaptığını söyledi. Erdoğan, "Yapacakları yatırımlar noktasında konuşmalarımız oldu" dedi.

    "Yargıda düzenlemeler yapılacak"

    Erdoğan, "Casusluk olayının müeyyidesi tabii çok ama çok ağır. Bu bakımdan bizim şu anda 30 Mart'ı hayırlısıyla atlatıp sonra önümüze bu noktada çok farklı bakmaya mecburuz. Yargıda bir düzenlemenin yapıması şart" dedi.

    "İntikam timleri"

    Başbakan Erdoğan, "Ben bu paralel yapıyı adeta, biraz ağır ifade olacak ama intikam timleri olarak
    görüyorum" dedi.

    Anayasa Mahkemesinin eski genelkurmay başkanlarından emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un kişilik haklarının ihlal edildiğine dair kararı hatırlatılarak bunun başka isimler için de emsal oluşturup oluşturmayacağı, Ergenekon ve Balyoz'da haksızlığa uğradığını düşündüğü kişilerin olup olmadığının sorulması üzerine, Erdoğan, "Balyoz" ve "Ergenekon"un farklı olduğunu belirtti.
    Erdoğan şöyle devam etti:

    "Dikkat ederseniz Balyoz'da çok hızlı gittiler ama Ergenekon'da hala 6-7 ay oldu gerekçe daha hazırlanmadı. Bu manidardır, düşündürücüdür. Bu yine paralel yapının bir tuzağıdır.

    Bazı yerlerde bakıyorsunuz, ailemle ilgili, çocuklarımla ilgili bu tür iftiralar hala edepsizce, ahlaksızca yapılmaya devam ediyor. Benim evlatlarımın gırtlağından, boğazından haram lokma geçmemiş.

    Son çeteyi çökertene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow