hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan "kan davalıları" ile barıştı, mahalleye hizmet gitti

    Başkan kan davalıları ile barıştı, mahalleye hizmet gitti
    expand

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesinde belediye başkanının ailesinin de tarafı olduğu kan davasının, 20 yıl sonra barışla sonuçlanmasının ardından, hasımların yaşadığı mahalleye belediye hizmeti gitmeye başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yücebağ beldesinde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya'nın ailesinin de karıştığı, 6 kişinin ölümü, 20 kişinin yaralanmasına neden olan 20 yıllık kan davası nedeniyle belediye hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamayan hasımların yaşadığı Karşıyaka ve Barış mahallesinde altyapı çalışmalarına başlandı.

    Belediye başkanı Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldelerinde yaklaşık 20 yıl önce babasının da öldürüldüğü bir kan davası olayının yaşandığını, bu nedenle kendisinden önceki dönemlerde Karşıyaka ve Barış mahallesine hiç hizmet gitmediğini söyledi. Aileler arasında barışın sağlanması için çalıştığını belirten Çetinkaya, imkanları ölçüsünde bu mahallelere hizmet götürdüğünü aktardı.

    "Hizmet götürmekte zorlanıyorduk"

    "Tabi babamı da öldüren kişilerle daha barışı sağlayamadığımız için hizmet götürmekte zorlanıyorduk. Özellikle çok dar olan yolu genişletmek için aileleri bir araya getirip rızalarını almak gerekiyordu. Bu da ancak barışın sağlanmasıyla mümkündü" diyen Çetinkaya, geçtiğimiz aylarda girişimleri ve kanaat önderlerinin de çabalarıyla kan davasının barışla sonuçlandığını hatırlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çetinkaya, "Biz de barış sokaklarımıza ve caddelerimize de yansısın dedik ve hizmete daha önce hasımlarımız olan ailelerin yaşadığı Barış ve Karşıyaka mahallesinden başladık. 'Barış' Barış mahallesinden başlayarak sokaklarımıza da yansısın istedik" dedi.

    İşte asansör faciasındaki 3 temel ihmal

    Barış sayesinde beldeye huzur geldiğini dile getiren Çetinkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    "Önceki aylarda barışın sağlanmasıyla artık beldemizde insanlarımız huzur içerisinde yaşıyor. Artık bu yıl hizmet dönemidir. 20 yıldır aramızdaki husumetten dolayı özellikle şu an yollarında çalışma başlattığımız iki mahalle hizmetten mahrumdu. Bu yüzden barışın gelmesiyle özelikle hizmete bu mahallelerden başladık. İstedik ki barışın insanlara yansıması gibi cadde ve sokaklarımıza da yansısın."

    "Aynı yolu kullanmıyorlardı"

    Karşıyaka mahallesi sakinlerinden Yılmaz İçyer de husumet yüzünden Tepe mahallesinde yaşayan karşı tarafın belediye başkanı olması nedeniyle Karşıyaka ve Barış mahallesine hizmet gelmediğini söyledi.

    "Zaten bu mahallelerde yaşayanların karşıya geçmesi yasaktı. Sason merkezine bile giderken Yücebağ merkezden değil, diğer köy yollarını kullanarak gidiyorlardı. Geçtiğimiz aylarda barışın sağlanmasıyla sağolsun başkanımız aileleri bir araya getirdi ve çok dar olan mevcut yolumuzun genişletilmesi kararlaştırıldı" diyen İçyer, 600 metrelik yolun yapımına da kendi mahallelerinden başlandığını anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beldede, Çetinkaya, Bil, Çeken ve İçyer aileleri arasında 20 yıl süren kan davasında 6 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi yaralanmıştı. Aileler arasındaki husumet, bir süre önce verilen barış yemeğiyle son bulmuştu.

    Kanser hastası olan eşinin her anının fotoğrafını çekti

    En iyi masal karikatürleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow