hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayrak indirilmesine Erdoğan'dan çok sert tepki

    Bayrak indirilmesine Erdoğandan çok sert tepki
    expand

    Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine çok sert tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "En şiddetli cümle neyse siz onu benden duymuş olun. 'Çocuktur' diye bayrağımıza saldırmasına sessiz kalmamız mümkün değil. Çocuk olması bizi ilgilendirmez. Karşılığı neyse muhakkak görecektir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile düzenledikleri ortak basın toplantısında Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesini ve son günlerde yaşanan gerginlikleri değerlendirdi.

    İSTANBUL'DA BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ

    ÖCALAN'DAN LİCE AÇIKLAMASI

    Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesine ilişkin bir soruya Başbakan Erdoğan; "Bununla ilgili olarak benim söyleyebileceğim herhalde en şiddetli cümle neyse onu siz benden duymuş olun. Konuyla ilgili İçişleri bakanım hemen teftişi başlattı. Oradaki ilgili komutanla alakalı da bunlar teftişin içerisindedir. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alıyorsa bunun bir karşılığı muhakkak ki olacaktır. Bedeli neyse bunun bedelini de onu oraya gönderenler kendisi onlar da ödeyecekler. Çocuktur diye bizim bayrağımızı, kutsalımıza saldırılmasına sessiz kalmamız, mümkün değil. Direğe tırmanıyor dikkat edin. Direkten bayrağımızı indirme cüretinde bulunabiliyor. Orada bulunan askerdi, komutandı hepsi bunun bedelini ödeyecektir. Ben bunu özellikle söylüyorum" diye cevap verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BÜLENT ARINÇ: ALÇAKLIK

    KÖŞK'TEN DE TEPKİ GELDİ

    YURTTA LİCE GERİLİMİ

    "Milletçe dik durmak lazım"

    Vatandaşları provokasyonlara karşı uyaran Başbakan Erdoğan şunları kaydetti; "Son günlerde, bölgedeki bu gelişmeler konusunda da özellikle halkıma çağrıda bulunuyorum. Bu çözümsüzlük sürecini, ortadan kaldırmaya yönelik atılan adımlardır. Bu süreci provoke etmeye yönelik adımlardır. Bu çözüm sürecine karşı olan provokasyonlara karşı milletçe dik durmamız lazım. Diyarbakır'da o annelerin gösterdiği tavrı tüm bölge halkının aynı şekilde göstermesini hatırlatmak istiyorum. Tokat'taki vatandaşın ortaya koyduğu tavrı aynı şekilde herkesin ortaya koymasını söylüyorum. Kalkıp da yol kesmek bu eşkıya işidir. Terörist işidir. Yol kesenler de bundan böyle bedelini onlar da ödeyeceklerdir. Kimsenin ülkemizin huzurunu bozmaya hakkı yoktur" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow