hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDP'liler Suriye sınırında insan zinciri oluşturdu

    BDPliler Suriye sınırında insan zinciri oluşturdu
    expand

    Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde BDP'liler Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetiminin Suriye'deki Kürtlerin yaşadığı Rojava sınırına hendek kazmasını, Suriye sınırında ele ele insan zinciri oluşturarak protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi tarafından Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava sınırına hendek kazılması Mardin'in Nusaybin İlçesi Suriye sınırında BDP'liler tarafından protesto edildi.

    Mitanni Kültür Merkezi önünde toplanan ve aralarında HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım. BDP İl Başkanı Reşat Kaymaz'ın da bulunduğu kalabalık grup, Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını açarak ele ele tutuşarak Suriye sınırında yürüdü.

    Polisin sıkı güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşün ardından sınırda konuşan BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, Kürtlerin ulusal anlamda 3 liderini olduğunu söylelerek, "Barzani'ye sesleniyoruz. Bu kirli politikalarından vazgeçin. Bu şekilde egemenlere hizmet ederse ulusal anlamda liderliğinizi bitirilip ihanetçi olarak tanınacaksınız" dedi.

    HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, "Kürdistanı bir parça olarak görüyoruz. Hendek zihniyetine karşı halklar 40 yıldır mücadele etti. KDP bu zihniyete hizmet etmeyi bıraksın. Sınırları kaldıran bir mücadele karşısında hendekler önümüze set çekemezler. Rojava kaybederse KDP kaybeder. Rojava geleceğimizdir. Geleceğimizle beraberiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınırda yapılan insan zinciri eylemine katılanlar daha sonra dağıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow