hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bedelli askerlikle ilgili son açıklama Erdoğan'dan...

    Bedelli askerlikle ilgili son açıklama Erdoğandan...
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik tartışmalarıyla ilgili konuştu. Erdoğan, "TSK'nın kaanatini bir kenara koyamayız . Artıları ve eksileri olan bir dönemdeyiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir'e hareketinden önce gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    Böcek iddianamesi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde "böcek iddianamesi" de vardı.

    Erdoğan, "Paralel devlet yapılanması olarak ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapının nerelere sızdığını, nerelerde ne tür faaliyetler gösterdiğini ki bunun Pensilvanya ayağının olmaması diye bir şey söz konusu değildir, kesinlikle Pensilvanya ile bağlantısı vardır. Bundan dolayı da bizler en son MGK basın bildirisinde bunu açıkladık. Şu anda Hükümetimiz de bu tavsiye kararı üzerinde çalışmasını yürütüyor. Onlarda kısa bir süre içerisinde nihai kararını açıklayacaklardır" dedi.

    "Bedellinin sistematik hale gelmesi devlete güveni zedeler"

    "Bedelli"de rakamlar netleşiyor

    Çözüm süreci

    Çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, "PKK'nın silah bırakması şu anda, özellikle de 6-7 Ekim olaylarından sonra mevcut gelişmeler sözde değil, özde olmalı. Temennim odur ki burada silahsızlanma konusunda atılacak adımlar ülkemizin huzuru için, ülkemizde vatandaşlarımızın çözüm sürecinden beklentilerine cevap konusunda önemli bir adım olacaktır. Tabii bunu beklemek halkımızın hakkı olduğu kadar bizim de idealimizdir. Şu anda bu konuda atılacak adımları hassasiyetle takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow