hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyoğlu'nda "İç Güvenlik Yasa Tasarısı" protestosu

    Beyoğlunda İç Güvenlik Yasa Tasarısı protestosu
    expand

    Taksim Tünel'de toplanan çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşları üyesi yüzlerce kişi İstiklal Caddesi üzerinde Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyerek, TBMM'de görüşülen “İç Güvenlik Yasa Tasarısı"nı protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Grup saat 17.00 sıralarında toplandı.

    Çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşları üyesi yüzlerce kişi, İstiklal Caddesi üzerinde Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyerek, TBMM'de görüşülen “İç Güvenlik Yasa Tasarısı" nı protesto etti.

    Çeşitli sloganların atıldığı yürüyüş sırasında, ön tarafta tutulan bir pankart ve birkaç dövizin dışında, herhangi bir parti ve sivil toplum kuruluşlarının bayrak ve flamalarının taşınmasına izin verilmedi. 

    Yaklaşık 1 saat süren eylemde, grup adına basın açıklamasını Gezi Parkı Eylemleri sırasında yarandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan okudu

    Açıklamada, “Makul şüphe uygulaması ve mevcut kanunlarla bu paket beraber uygulandığında, hukuk devletinin askıya alınarak, olağanüstü hal rejiminin, olağan hale gelmesi sözkonusu olacak. Bu yasa kişi özgürlüğü ve güvenliğini ortadan kaldıracak. Devlet güvenliği adına, ülkeyi korku imparatorluğuna dönüştürecektir. Vali ve kaymakamlara savcılık, yargıçlık verilmiş, polisin yetkileri genişletilmiştir. Bu tasarı ile yürütmenin tamamen egemen olduğu bir diktatörlük kalıcı olarak yerleşmiş olacaktır. Tasarı var olan cezasızlık sistemini güçlendirerek, polis cinayetlerinin yasal dayanağı oluşturulmaktadır. Tasarının yasalaşmasıyla, 24 saatlik gözaltı süresi, kolluğun gerekli görmesi halinde 48 saate uzayabilecek“ denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow