hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e suikast

    Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürkere suikast
    expand

    Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kent merkezinde olaylar nedeniyle tahrip edilen işyerlerinde inceleme yaparken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Emniyet Müdürü Ürker yaralanırken, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipolu şehit oldu, polis memuru Uğur Atlı ise yaralandı. Genç'te ise durdurulmak istenen araçtan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Çıkan çatışmada araçta bulunan 4 kişi öldü, 2 kişi de sağ olarak ele geçirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay bugün saat 21.30 sıralarında kent merkezindeki Cenk Caddesi üzerinde meydana geldi.

    Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ülker, beraberinde emniyet görevlileri ile birlikte Kobani'ye düzenenlenen saldırılara tepki gösteren protestocuların tahrip ettiği işyerlerde inceleme yaparken, silahlı saldırı düzenlendi.

    CHP liderinden tezkere önerisi

    Diyarbakır'da tehlikeli gelişme

    Bir otomobilden otomatik silahlarla açılan ateş sonucu kurşunların isabet ettiği Emniyet Müdürü Ürker ile koruma polisi Uğur Atlı yaralandı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile koruması Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu.

    Saldırganlar aynı araçla olay yerinden kaçarken, yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Emniyet Müdürü Ürker'in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

    Kılıçdaroğlu'na jet cevap

    Devlet Bahçeli: "Çok açık uyarıyorum"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olayın hemen ardından Bilgöl Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Polis, saldırganların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıken, kentin giriş ve çıkış noktaları kontrol altına alındı.  

    Atalay Ürker, geçen mayıs ayında görevinden istifa ederek dikkatleri üzerine çeken eski Bingöl İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'in yerine atanmıştı.

    Çatışma çıktı

    Bu arada Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik silahlı saldırıda bulunduktan sonra 2 otomobille kaçan saldırganların Genç İlçesi yönüne gittikleri belirlendi.

    Gaziantep karıştı: 4 ölü

    Saldırganların kaçtığı istikametin belirlenmesi üzerine karayolunda Jandarma Özel Harekat timleri tarafından önlem alındı.

    Gelen 2 araca 'dur' ihtarında bulunuldu. Araçların içinde bulunan saldırganlar askerler ateş açtı.

    Jandarma Özel Harekat Timlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada saldırganlardan 4'ü öldürülürken, iki kişi yaralı olarak ele geçirildi.

    Abdullah Öcalan mesajının perde arkası

    Çatışmada askerlerden ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Biri Bingöl plakalı olan araçlarda yapılan aramalarda silah ve silahlara ait mühimmatlar bulundu.

    Ankara'ya getirildi

    Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Ankara'ya getirilen Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

    Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Ürker, Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından Bingöl Havalimanı'ndan Sağlık Bakanlığı'na ait uçak ambulansla Ankara'ya getirildi.

    Esenboğa Havalimanı'na saat 03.30 sularında inen Ürker, buradan 112 Acil Servis ambulansıyla yoğun güvenlik önlemi altında Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ürker'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow