hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sevil Atasoy: "Bonzai ile devlet mücadele etmeli"

    Sevil Atasoy: Bonzai ile devlet mücadele etmeli
    expand

    Her yıl haziran ayının 26'sı, "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü." Ve bu özel günde gençliğin pençesinde kıvrandığı yeni uyuşturucu çeşidi olan "bonzai"ye dikkat çekildi. Uzmanlar sık sık ailelerin bilinçlendirilmesinden bahsediyor. Peki çocuğunun uyuşturucu kullandığını tespit eden ailenin yapabileceği ne var, çalabileceği hangi kapı var? Yetkililere ve uzmanlara işte bu soruyu sorduk...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tehlikenin yeni adı sentetik uyuşturucu sınıfına giren bonzai. Bu uyuşturucuyu daha  tehlikeli kılan ise ucuz olması, kolay üretilebilmesi dolayısıyla çok kolay ulaşılabilmesi.

    Prof. Dr. Sevil Atasoy, "Bir önlem alınmazsa eğer, uyuşturucu ile mücadele kaybedilmiş bir savaştır" diyor.

    Bonzai illeti yüzünden aileler isyan yürüyüşünde. Yetkililer ise sık sık, ailelerin bilinçlendirilmesinden söz ediyor. Peki  bilinçlenen ailenin yapabileceği ne var?

    Gecekondu semtlerinde "bonzai" alarmı!

    Prof. Atasoy: "Aile hiçbir şey yapamaz, yapabilseydi eğer dünyada bağımlılık bu derece artmazdı" diye konuşuyor.

    Sevil Atasoy'a göre, toptancı bir tedavi yöntemi sonuç vermez. Devlet bu gençlerin ayağına gitmeli. Sağlık Bakanlığı gitmeli, doktorlar, hekimler...

    İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nden Komiser Uğur Evcin ise CNN TÜRK yayınında, "Yasalar çerçevesinde yapabileceğimizi yapıyoruz" diyor:

    "Narkotik şube böyle bir mahallede ne yapabilir, herkes aldığını sattığını söylüyor. İsyan ediyor aileler de. Zaten bu mahallelerle ilgili ailelerde İstanbul emniyetinin ciddi çalışmaları var, bu çalışmalar toplanıyor ortak bir havuzda."

    "Bonzai" zehri gençleri öldürüyor!

    Üsküdar'da, Başakşehir'de, Maltepe'de mahalle sakinleri "Uyuşturucu istemiyoruz" diye sokaklara dökülürken, Vali Hüseyin Avni Mutlu CNN TÜRK'e konuştu.

    Vali Mutlu, "Aileler biliyorsunuz feryat ediyorlar. Şu sıralar feryat sebebi bonzai, çok kolay ulaşılabiliyor, nasıl adımlar atmayı planlıyorsunuz?" sorusunu, "Zaten emniyetimizin narkotik birimleriyle birlikte asayişin ve diğer tüm birimlerin üzerinde en yoğun çalıştıkları hususlardan birisi" diye yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bonzai"nin zehirlediği gençler sinsi tehlikeyi anlattı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow