hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bülent Arınç'a Acıbadem Kız Lisesi'yle ilgili rant sorusu

    Bülent Arınça Acıbadem Kız Lisesiyle ilgili rant sorusu
    expand

    İstanbul'da Acıbadem semtinde imam hatip lisesine dönüştürülen Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Teknik ve Meslek Lisesi bir başka yönüyle daha gündeme geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, okul inşaatının ihalesiz verildiği ve bölgede başlatılacak büyük ölçekli imar rantı elde etme hamlesinin ilk adımı olduğu iddialarını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sordu. Tanrıkulu'nun soru önergesinde yıkılıp yeniden inşa edilecek okulun 2 yıl önce 1 milyar TL harcamayla yapılan depreme karşı güçlendirilmesinin hangi şirket tarafından yapıldığı sorusunu da yöneltti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP İstanbul Miletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız İmam Hatip Lisesi inşaatı işinin ihalesiz verilip verilmediğini sordu. Tanrıkulu tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen soru önergesi şöyle:

    - İstanbul Acıbadem semtinde bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 25.06.2013 tarih ve 70182848/105.01/1514437 sayılı olurları ile Ahmet Sani Gezici Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne dönüştürülen Ahmet Sani Gezici Lisesi nin yıkılarak yerine inşa edilecek Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız İmam Hatip Lisesi inşaatı işinin ihalesiz verildiği iddiası doğru mudur?
    - Verildiyse bu şirketin adı ve ortakları kimlerdir?
    - Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız İmam Hatip Lisesi inşaatı için yıkılacak olan Kadıköy İmam Hatip ve Ahmet Sani Gezici Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin yıkım işlerinin ihalesiz olarak bir şirkete verildiği iddiası doğru mudur?
    - Verildiyse bu şirketin adı ve ortakları kimlerdir?
    -Bu işler için nakdi bağış yapıldığı iddiası doğru mudur?
    - 2013-14 eğitim-öğretim sezonu ikinci dönem başında binasının Kız Teknik ve Meslek Lisesi eğitimi için uygun olmadığı gerekçesiyle Fikirtepe'ye taşınacağı duyurulan Ahmet Sani Gezici Kız Teknik ve Meslek Lisesi o halde neden Anadolu Lisesine değil de Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne dönüştürülmüştür?
    - 2012-2013 öğretim yılının başında Ahmet Sani Gezici Kız Teknik ve Meslek Lisesi binasının tamirat geçirerek depreme dayanıklı hale getirilmesi ve yenilenmesi için harcanan 1 milyar TL. hangi şirket veya şirketlere ödenmiştir?
    - Ahmet Sani Gezici Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin Acıbademli vatandaşlarımızın haklı itirazlarına rağmen ısrarla yıkılmak istenmesinin nedeni, yerine İmam Hatip Lisesi yaptırılıyormuş izlenimiyle Acıbadem'de başlatılacak büyük ölçekli imar rantı elde etme hamlesinin ilk adımı mıdır?
    - Ahmet Sani Gezici Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin de yer aldığı yaklaşık 7 bin 700 metrekarelik arazinin konutlar inşa edilmesi için gerekli imar izni için İBB yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruda bulunduğu iddiası doğru mudur?
    - Şerifoğlu Zelkif Gezici Vakfı Mütevelli heyeti ve yönetim kurulu kimlerden oluşmaktadır?
    - Bundan sonraki süreçte Acıbadem Mahallesi'nde acele kamulaştırmalar dönemi mi başlatılacaktır; AKP yandaşı firmalar için sözde kentsel dönüşüm projesi adı altında bir rant yağması mı uygulanacaktır?
    - AKP nin yeni rantlar elde etmek için göz diktiği yer sırası Acıbadem'e mi gelmiştir?
    - 2012,2013 yılları ile 2014 yılı ilk 6 aylık döneminde Acıbadem sınırları içerisinde imara açılan arazilerin toplam miktarı nedir?
    - 2012,2013 yılları ile 2014 yılı ilk 6 aylık döneminde imara açılan Acıbadem sınırları içerisindeki arazilerde toplu konut, AVM, Rezidans inşaat projeleri gerçekleştiren şirketler hangileridir?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow