hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bülent Arınç'tan operasyon açıklaması

    Bülent Arınçtan operasyon açıklaması
    expand

    Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, İstanbul merkezli" paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Siyasi bir süreç değil, hukuki bir süreçtir. Burada kolluk kuvvetlerinin bir şekilde kullanılmış olması esasen bu sürecin de bir gereğidir" dedi. Arınç, "Tahşiyeciler hakkında suç ve delil uydurdukları gerekçesiyle 31 isim var, 32. ismin Fethullah Gülen olduğu iddiası var" sorusuna, "32. isim yok" karşılığını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

    Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Arınç, İstanbul merkezli 13 ilde yürütülen operasyon kapsamında "Fethullah Gülen'in de gözaltı listesindeki 32. isim olduğu" iddialarıyla ilgili soru üzerine, şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi, bu kişiler ve yapılan operasyonla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Halis Salihoğlu imzasıyla 14 Aralık günü bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada belli bir dosya numarası var, basına da dağıtıldı. Soruşturma dosyası kapsamında bir kısım medya mensupları ve emniyet görevlilerinin sahte delil üreterek sözde 'Tahşiye' suç örgütü hakkında soruşturma yaptıklarının tespiti üzerine, bu soruşturma kapsamında 31 isimden müteşekkil, bunlara yönelik olarak silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, örgüt kapsamında sahtecilik, iftira suçlarından ifadeleri alınmak üzere şüpheli sıfatıyla gözaltına alınma talimatı verilmiştir. Burada bir 32. isim yok."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haluk Koç'a torpil cevabı

    TRT Genel Müdürü'nden "eden bulur" açıklaması!

    Bu konuyla ilgili değerlendirmeleri de olduğunu belirten Arınç, "operasyonun kamuoyunda büyük bir ilgi uyandırmış olabileceğini, birtakım eleştiriler gelmiş olabileceğini" anlattı.

    Hüseyin Gülerce serbest bırakıldı

    Arınç, "İsmi geçen şahısları kamuoyu yakından tanıdığı için buna yönelik bazı endişelerini ifade etmiş olabilir. Ancak biz hükümetiz, yürütme organıyız ve Türkiye'de bildiğiniz gibi Anayasa çerçevesinde erkler ayrılığı veya güçler ayrılığı prensibi var. Bir tarafta yasama organı, bir tarafta yürütme bir tarafta da yargı var" değerlendirmesini yaptı.

    "Siyasi bir süreç değil, hukuki bir yargı sürecidir"

    Arınç, şunları belirtti: "Bu siyasi bir süreç değil, hukuki bir yargı sürecidir, hukuki bir süreçtir. Hepinizin bildiği gibi yargı sürecidir. Burada kolluk kuvvetlerinin bir şekilde kullanılmış olması, esasen bu sürecin gereğidir. Soruşturmayı savcılar yapar, mahkemeler değerlendirir, savcı ve hakimlerin talimatıyla da emniyet güçleri veya kolluk kuvvetleri kendilerine verilen görevleri yerine getirirler. Yani gazete binasına polisin gitmiş olması, bu sürecin yürütmeyle ilgili olduğunu değil bir yargı süreci olduğunu gösterir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hiç kimsenin Türkiye'de suç işleme imtiyazı yok. Yani 'falan meslekten olursa güle güle işleyebilir', 'falan meslekten olursa hemen gözaltına alın ve hesabını görün.' Böyle bir mantık 5. dünya ülkelerinde olur ama hukuk devleti olan Türkiye'de buna kimse rıza göstermez.

    Sosyal medyanın "zalımları"

    "Tahşiyeciler hakkında suç ve delil uydurdukları gerekçesiyle 31 isim var, 32. ismin Fethullah Gülen olduğu iddiası var" sorusuna, "Soruşturma dosyası kapsamında bir kısım medya mensupları ve emniyet görevlilerinin sahte delil üreterek sözde Tahşiye adlı suç örgütü hakkında soruşturma yaptıklarının tespiti üzerine, bu soruşturma kapsamında 31 isimden müteşekkil, bunlara yönelik olarak silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, örgüt kapsamında sahtecilik, iftira suçlarından ifadeleri alınmak üzere şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmaları talimatı verilmiştir. Burada bir 32. isim yok" karşılığını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gülen'den operasyon yorumu: "Demek ki doğru yoldasınız"

    "Tahşiyeciler" operasyonunda Çapkın ve Köksal'ın imzası var

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow