hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gülen'den operasyon yorumu: "Demek ki doğru yoldasınız"

    Gülenden operasyon yorumu: Demek ki doğru yoldasınız
    expand

    "14 Aralık Operasyonu" kapsamında Zaman ve Samanyolu yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 31 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili Fethullah Gülen'den açıklama geldi. Gülen'in "herkul.org"ta yayımlanan "Demek ki doğru yoldasınız" başlıklı sohbetinde "Bu hizmetten daha küçük çapta hizmetleri bulunan insanlar şimdiye kadar sizin şöyle böyle maruz kaldığınız şeylerin elli katına maruz kaldılar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "14 Aralık Operasyonu" kapsamında Zaman ve Samanyolu yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 31 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili Fethullah Gülen'den açıklama geldi. Fethullah Gülen, "Demek ki doğru yoldasınız" başlıklı yeni sohbetinde14 Aralık operasyonuyla ilgili mesajlar verdi. "Herkul.org"ta yayımlanan sohbetinde Gülen, özetle şunları vurgu yaptı:

    TRT'nin 14 Aralık Operasyonu yorumu: "EdenBulur"

    Yapılan şeyleri Allah'tan görmüyorsanız nankörlüktür

    Bazılarının dedikleri gibi “Ben yaptım.. Ben ettim.. Başkaları benim yaptıklarımın rüyasını bile görmemiştir.. Benim yaptığım bu işi ayakta alkışlamazsan ben seni de fişlerim!..” mülahazalarına kapılırsanız -Allah muhafaza- nankörlüğe düşmüş olursunuz. Yapılan şeyleri Allah’tan görmüyorsanız, bu bir nankörlüktür ve “…şayet nankörlük yaparsanız, biliniz ki azabım çok şiddetlidir.” (İbrahim, 14/7) buyurulmaktadır. Bu itibarla da meseleleri ne kendimize ne de aidiyet mülahazasına bağlamalıyız.

    MHP'den 9 ilde 17-25 Aralık etkinliği


    Referans oldular

    Vakıa bazı kimseler destek oldular. Makamları cennet olsun. Turgut Özal merhum, vefatından evvel Asya’da gezdi; hatta arkadaşlar gitmedikleri zaman bana haber gönderdi: “Ben sizin için gidiyorum. Ne diye gelmiyor bu arkadaşlar?” diye. O Asya’daki devletleri dolaştı ve dedi ki “Ben bunlara kefil oluyorum.” Allah (celle celâluhu) ona öyle güzel bir iş yaptırdı ki, döner dönmez, bir iki gün sonra da ruhunun ufkuna yürüdü. Allah ona onu nasip etti ve binlerce insan gözyaşıyla cenazesine iştirak etti. Allah gönlümüzde ona verdiğimiz yere göre, öbür tarafta da onu serfirâz kılsın. Süleyman Bey belki 20 tane devlet başkanına mektup yazdı. Ben hiçbir devlet başkanının böyle yapacağına ihtimal vermedim, vermiyorum, bundan sonra da vermeyeceğim… Şimdi bunları görmezden gelmemek lazım; referans oldular. Bundan evvelki Cumhurbaşkanı da değişik yerlere telefon etti; gittiği yerlerde de söyledi. Allah onun da ecr u mesûbatını ziyade eylesin. Ama mesele bunların te’yid ve desteğiyle değildi. Esasen -sebepler planında- o işi götürecek, o boyunduruğa boyun verecek hasbi, fedakâr insanlar vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdülkadir Selvi'den operasyon eleştirisi


    Elli katına maruz kaldılar

    Bu hizmetten daha küçük çapta hizmetleri bulunan insanlar şimdiye kadar sizin şöyle böyle maruz kaldığınız şeylerin elli katına maruz kaldılar.
     
    Neden hiç fiske bile yemiyoruz

    Şimdi, hep aklımdan geçiyordu: Bu insanlar yirmi senede dünyanın yüz altmış ülkesinde bin üç yüz, bin dört yüz okul açtılar. Acaba bizim hizmetimiz hora geçmiyor mu, Cenâb-ı Hakk’ın rızasına muvafık değil mi?!. Neden böyle hiç fiske bile yemiyoruz; bir iğnenin ucuyla bize dokunmuyorlar?

    Sağda solda keyif çatanların başına bunlar gelmiyorsa...

    Evet, bu kadar hizmet karşısında bunlar olmasaydı, bir yönüyle “demek ki hora geçmiyor” denebilirdi. İnşaallah yapılan şeyler hora geçiyor ki nezd-i Uluhiyette, Allah (celle celaluhu) o mübarek, o mukaddes seleflerinizin yolunda, onların başlarına gelen şeyleri belli ölçüde, gücünüzün yettiği kadar sizin başınıza da getiriyor. “Hizmet yapıyorum” deyip de sağda solda keyif çatan insanlar, başlarına bunlar gelmiyorsa, kendi hallerine ağlamalıdırlar. “Belanın en çetin, en zor ve altından kalkılmaz olanına enbiya maruz kalır. Ondan sonra da seviyesine göre diğer mü’minler” deniyor hadis-i şerifte.

    Arınma hadisesi

    Dolayısıyla çektiğimiz şeyler bizim için bir arınma hadisesidir. Dünyada bazı şeyleri çekenler, ızdırap ve elemleri burada yaşayanlar, korkulu halleri burada atlatanlar, o taksiti burada ödeyenler ötede emniyet ve sürur içinde olurlar. Emniyetini dünyada yaşayan, ferih fahur ömür süren ve bohemce duygularını takip eden insanlar -bir yönüyle emniyet, zevk ve safa haklarını burada kullandıklarından dolayı- orada zevk u sefadan mahrum edilirler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow